H τραγική ιστορία του Ρικ Μοράνις και ο λόγος που παράτησε το Χόλιγουντ πριν 20 χρόνια

231

O 70χρονος ηθοποιός που έγινε γνωστός από το «Αγάπη μου, συρρίκνωσα τα παιδιά» ετοιμάζει τη μεγάλη επιστροφή… στον ίδιο ρόλο – Δείτε πώς είναι σήμερα

Ο Ρικ Μοράνις, ο ταλαντούχος και αγαπητός ηθοποιός που έγινε γνωστός από το «Αγάπη μου, συρρίκνωσα τα παιδιά» του 1989 και το «Ghostbusters» απουσιάζει από τα φώτα του Χόλιγουντ για πάνω από δύο δεκαετίες, ενώ μία τραγωδία του «στοίχειωσε» τη ζωή.

Γεννημένος στις 18 Απριλίου του 1953 στο Τορόντο του Καναδά, ο Μοράνις δεν προερχόταν από το χώρο του θεάματος. Ωστόσο, ανακάλυψε το πάθος του να διασκεδάζει τους άλλους σε νεαρή ηλικία. Ξεκινώντας την καριέρα του ως ραδιοφωνικός disc jockey τη δεκαετία του 1970 με το όνομα Ρικ Άλαν, ο Μοράνις έγινε γρήγορα γνωστός για την ικανότητά του να κάνει τους ανθρώπους να γελούν. Απέκτησε δημοτικότητα μέσω των εμφανίσεών του σε διάφορους ραδιοφωνικούς σταθμούς του Τορόντο και των εμφανίσεών του στην τηλεόραση CBC, όπου έγινε διάσημος για μια παρωδία της δημοφιλούς εκπομπής «Hockey Night In Canada». Το κωμικό στυλ του Μοράνις και το ταλέντο του στη σάτιρα και το slapstick αναδείχθηκαν, κερδίζοντας του αναγνώριση και σεβασμό στην καναδική βιομηχανία του θεάματος.
Chucky
Ενώ η δεκαετία του 1970 σηματοδότησε την αρχή της καριέρας του, ήταν η δεκαετία του 1980 που εδραίωσε τη θέση του ως ένας από τους πιο επιτυχημένους κωμικούς ηθοποιούς της γενιάς του. Αν και δεν εντάχθηκε ποτέ στον θίασο Second City, ο Ρικ Μοράνις προσκλήθηκε να συμμετάσχει στην τρίτη σεζόν της δημοφιλούς κωμικής εκπομπής σκετς «Second City Television» (SCTV) το 1980. Αυτή η ευκαιρία του επέτρεψε να επιδείξει την ευελιξία του και να προβάλει τις εξαιρετικές αναπαραστάσεις χαρακτήρων. Οι εμφανίσεις του ηθοποιού στο SCTV γοήτευσαν το κοινό σε ολόκληρο τον Καναδά και τράβηξαν την προσοχή των σκηνοθετών και των παραγωγών στο Χόλιγουντ.

Τη δεκαετία του 1980, ο Μοράνις μετακόμισε στις Ηνωμένες Πολιτείες και ξεκίνησε μια επιτυχημένη καριέρα ως ηθοποιός του Χόλιγουντ. Η επανάστασή του ήρθε με την ταινία «Ghostbusters» το 1984, όπου ενσάρκωσε τον εμβληματικό χαρακτήρα Louis Tully. Παρά το γεγονός ότι επρόκειτο για έναν δευτερεύοντα ρόλο, η ερμηνεία του άφησε μόνιμο αντίκτυπο και βοήθησε να εδραιωθεί η θέση του ανάμεσα στα αστέρια του Χόλιγουντ. Στη συνέχεια πρωταγωνίστησε σε πολλές επιτυχημένες ταινίες, όπως οι ταινίες “Little Shop of Horrors”, “Honey, I Shrunk the Kids”, “Spaceballs” και “The Flintstones”.
Chucky
Από τις αρχές της δεκαετίας του 2000, ο 70χρονος πλέον ηθοποιός απουσιάζει αισθητά από την υποκριτική σκηνή. Ενώ συνέχισε να εργάζεται τακτικά κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990, η τραγωδία χτύπησε όταν η σύζυγός του, Αν Μπέλσκι, πέθανε από καρκίνο το 1991.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Chucky: H φονική κούκλα επιστρέφει τον Οκτώβριο

Αντιμετωπίζοντας την απώλεια και τις προκλήσεις της ανατροφής των παιδιών του, ο Μοράνις αντιμετώπισε μια πολύ δύσκολη περίοδο στη ζωή του. Επιπλέον, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για κάποιες δουλειές σε ταινίες blockbuster, νιώθοντας ότι περιόριζαν τη δημιουργική του ελευθερία ως ηθοποιός. Ο ηθοποιός αποφάσισε τότε να κάνει ένα διάλειμμα από την υποκριτική για να επικεντρωθεί στα παιδιά του και καθώς περνούσε ο καιρός, συνειδητοποίησε ότι δεν του έλειπε η βιομηχανία του θεάματος.

Chucky

O Ρικ Μοράνις στην ταινία «Πύρινοι δρόμοι»

Σε αντίθεση με τις φήμες περί συνταξιοδότησης, ο Μοράνις διευκρίνισε ότι δεν είχε αποσυρθεί, αλλά μάλλον έγινε ιδιαίτερα επιλεκτικός όσον αφορά τους ρόλους που θα εξέταζε. Κατά τη διάρκεια της παύσης του, κυκλοφόρησε επιτυχημένα κωμικά μουσικά άλμπουμ και έκανε εμφανίσεις σε διάφορες εκπομπές. Επανενώθηκε με τον Dave Thomas για να ενσαρκώσει τον εμβληματικό Bob McKenzie σε μία reunion εκπομπή, ενώ επανέφερε ακόμη και τη φωνή του διάσημου χαρακτήρα του, Dark Helmet, σε ένα επεισόδιο του “The Goldbergs”. Το 2021, εμφανίστηκε στο ντοκιμαντέρ “An Afternoon with SCTV”, σε σκηνοθεσία Μάρτιν Σκορτσέζε, όπου συναντήθηκε ξανά με τους συναδέλφους του για να συζητήσουν τις εμπειρίες τους στη σειρά.

Το 2020, κυκλοφόρησε η συναρπαστική είδηση ότι θα επαναλάμβανε τον ρόλο του ως Wayne Szalinski στην ταινία “Shrunk”, ένα ακόμη μέρος της αγαπημένης σειράς “Honey, I Shrunk the Kids”. Ωστόσο, λόγω της πανδημίας, τα γυρίσματα διακόπηκαν προσωρινά και συνεχίστηκαν στα τέλη του 2022. Μέχρι στιγμής, το “Shrunk” παραμένει η μόνη επερχόμενη παραγωγή του Μοράνις, δημιουργώντας προσμονή στους θαυμαστές που ανυπομονούν να τον δουν ξανά στη μεγάλη οθόνη.

Δείτε πώς είναι σήμερα ο Ρικ Μοράνις

Chucky

CREDIT: DISNEY PLUS

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις