Συνταγή για Φανουρόπιτα

BY ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΑΣΙΑΜΗ

84

Στις 27 Αυγούστου είναι του Αγίου Φανουρίου κι εσύ θα φτιάξεις την πιο νόστιμη Φανουρόπιτα.

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σουρώνεις τις σταφίδες από το νερό και τις τοποθετείς σε μια πετσέτα για να στεγνώσουν
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνεις το ελαιόλαδο, τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα, το κονιάκ και τη ζάχαρη και ανακατεύεις καλά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να σιγουρευτείς πως έχει διαλυθεί η ζάχαρη
  • Προσθέτουμε το αλεύρι και συνεχίζεις το ανακάτεμα
  • Ρίχνεις τα καρύδια με τις σταφίδες
  • Λαδώνεις ένα μεγάλο παραλληλόγραμμο ταψί και απλώνεις το μείγμα
  • Το βάζεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 1 περίπου ώρα
  • Την βγάζεις από το φούρνο, περιμένεις να κρυώσει εντελώς και ρίχνεις από πάνω την άχνη και την κανέλα
  • Κι αν θέλεις να δημιουργήσεις ένα όμορφο και περίτεχνο σχέδιο απλώνεις ένα πλεκτό της μητέρας σου επάνω, ρίχνεις τη ζάχαρη άχνη και το σηκώνεις προσεχτικά.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις