Τα αχλάδια είναι τα πιο ζουμερά και νόστιμα φρούτα του φθινοπώρου και θα φτιάξεις την πιο εύκολη και λαχταριστή πίτα.
Συστατικά
Για τη βάση
- 5 μεγάλα αχλάδια
- 50 γρ. βούτυρο
- 100 γρ. καστανή ζάχαρη
- 1 βανίλια
Για το κέικ
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 220 γρ. ζάχαρη
- 2 κ. σ. μπέικιν πάουντερ
- 220 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 3 αυγά
- 2 βανίλιες
- 125 ml ηλιέλαιο
- αλάτι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς
- Βουτυρώνεις το ταψί ή την φόρμα και απλώνεις αντικολλητικό χαρτί
- Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζεις 50 γρ. βούτυρο, περιμένεις να λιώσει και προσθέτεις την καστανή ζάχαρη και τη τη βανίλια
- Ανακατεύεις καλά μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα
- Αδειάζεις το μείγμα στη φόρμα
- Καθαρίζεις τα αχλάδια, κρατώντας ένα στην άκρη και τα κόβεις σε φέτες
- Βάζεις τις φέτες στη βάση που έχεις βάλεις στο ταψί, την μία κοντά στην άλλη
- Τώρα ήρθε η στιγμή να ετοιμάσεις το κέικ
- Ρίχνεις σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη σκόνη βανίλιας
- Σε ένα δεύτερο μπολ ρίχνεις το γιαούρτι, τα αυγά και το λάδι και ανακατεύεις καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν
- Προσθέτεις σε αυτό το μπολ τα υλικά από το πρώτο και ανακατεύεις καλά με μια ξύλινη κουτάλα
- Καθαρίζεις το αχλάδι που είχες αφήσει στην άκρη και το κόβουμε σε κύβους, τους ρίχνεις στο μπολ και ανακατεύεις
- Ρίχνεις το μείγμα ομοιόμορφα στη φόρμα και το ισιώνεις με μια σπάτουλα
- Βάζεις την πίτα στο φούρνο και ψήνεις για 1 περίπου ώρα
- Την αφαιρείς και την αφήνεις για λίγο στην άκρη μέχρι να κρυώσει
- Σερβίρεις.