Τα αχλάδια είναι τα πιο ζουμερά και νόστιμα φρούτα του φθινοπώρου και θα φτιάξεις την πιο εύκολη και λαχταριστή πίτα.

Συστατικά

Για τη βάση

  • 5 μεγάλα αχλάδια
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 1 βανίλια

Για το κέικ

  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 220 γρ. ζάχαρη
  • 2 κ. σ. μπέικιν πάουντερ
  • 220 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 3 αυγά
  • 2  βανίλιες
  • 125 ml ηλιέλαιο
  • αλάτι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Βουτυρώνεις το ταψί ή την φόρμα και απλώνεις αντικολλητικό χαρτί
  • Σε μια μικρή κατσαρόλα  βάζεις 50 γρ. βούτυρο, περιμένεις να λιώσει και προσθέτεις την καστανή ζάχαρη και τη τη βανίλια
  • Ανακατεύεις καλά μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα
  • Αδειάζεις το μείγμα στη φόρμα
  • Καθαρίζεις τα αχλάδια, κρατώντας ένα στην άκρη και τα κόβεις σε φέτες
  • Βάζεις τις φέτες στη βάση που έχεις βάλεις στο ταψί, την μία κοντά στην άλλη
  • Τώρα ήρθε η στιγμή να ετοιμάσεις το κέικ
  • Ρίχνεις σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη σκόνη βανίλιας
  • Σε ένα δεύτερο μπολ ρίχνεις το γιαούρτι, τα αυγά και το λάδι και ανακατεύεις καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν
  • Προσθέτεις σε αυτό το μπολ τα υλικά από το πρώτο και ανακατεύεις καλά με μια ξύλινη κουτάλα
  • Καθαρίζεις το αχλάδι που είχες αφήσει στην άκρη και το κόβουμε σε κύβους, τους ρίχνεις στο μπολ και ανακατεύεις
  • Ρίχνεις το μείγμα ομοιόμορφα στη φόρμα και το ισιώνεις με μια σπάτουλα
  • Βάζεις την πίτα στο φούρνο και ψήνεις για 1 περίπου ώρα
  • Την αφαιρείς και την αφήνεις για λίγο στην άκρη μέχρι να κρυώσει
  • Σερβίρεις.

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις