Συνταγή για λαζάνια με σολομό και κολοκύθια

BY ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΑΣΙΑΜΗ

45

Τα λαζάνια ταιριάζουν τέλεια με το σολομό και το κολοκύθι. Είναι ένα καλοκαιρινό πιάτο που θα λατρέψει η οικογένεια ή οι καλεσμένοι σου.

  • 1 πακέτο λαζάνια
  • 600 γρ. σολομό κομμένο σε μικρά καρέ
  • 5 μέτρια κολοκυθάκια κομμένα σε μικρά καρέ
  • 400 γρ. ανθότυρο
  • 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθερμαίνεις το φούρνο στους 190 βαθμούς
  • Σε ένα μπολ βάζεις το σολομό, 3 κ.σ. ελαιόλαδο, το χυμό του λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύεις καλά
  • Σε ένα δεύτερο μπολ ρίχνεις το ανθότυρο, το ξύσμα λεμονιού και πιπέρι και ανακατεύεις με ένα πηρούνι
  • Ρίχνεις σε ένα τηγάνι 3 κ.σ. ελαιόλαδο και σωτάρεις τα κολοκυθάκια για 3-4 λεπτά
  • Τα απλώνεις σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί
  • Στο ίδιο τηγάνι σοτάρεις το σολομό για 2 περίπου λεπτά ανακατεύοντας
  • Τον αφαιρείς από τη φωτιά προσθέτεις τον μισό άνηθο, ανακατεύεις και το αφήνεις στην άκρη
  • Βράζεις νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και ρίχνεις τα λαζάνια 2-3 λεπτά
  • Απλώνεις ελαιόλαδο σε ένα παραλληλόγραμμο πυρίμαχο σκεύος και απλώνεις μια στρώση λαζάνια
  • Βάζεις από πάνω κολοκυθάκια και σολομό
  • Συνεχίζεις με τη δεύτερη στρώση λαζάνια και ακολουθείς το ίδιο με τον σολομό και τα κολοκυθάκια προσθέτοντας το μισό ανθότυρο
  • Συνεχίζεις με την ίδια κίνηση
  • Βάζεις τα λαζάνια στο φούρνο για 15′ και όταν τα αφαιρέσεις ρίχνεις τον υπόλοιπο άνηθο
  • Τα σερβίρεις ζεστά.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις