Τα λαζάνια ταιριάζουν τέλεια με το σολομό και το κολοκύθι. Είναι ένα καλοκαιρινό πιάτο που θα λατρέψει η οικογένεια ή οι καλεσμένοι σου.
Συστατικά
- 1 πακέτο λαζάνια
- 600 γρ. σολομό κομμένο σε μικρά καρέ
- 5 μέτρια κολοκυθάκια κομμένα σε μικρά καρέ
- 400 γρ. ανθότυρο
- 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
- ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
- 1/3 φλ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθερμαίνεις το φούρνο στους 190 βαθμούς
- Σε ένα μπολ βάζεις το σολομό, 3 κ.σ. ελαιόλαδο, το χυμό του λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύεις καλά
- Σε ένα δεύτερο μπολ ρίχνεις το ανθότυρο, το ξύσμα λεμονιού και πιπέρι και ανακατεύεις με ένα πηρούνι
- Ρίχνεις σε ένα τηγάνι 3 κ.σ. ελαιόλαδο και σωτάρεις τα κολοκυθάκια για 3-4 λεπτά
- Τα απλώνεις σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί
- Στο ίδιο τηγάνι σοτάρεις το σολομό για 2 περίπου λεπτά ανακατεύοντας
- Τον αφαιρείς από τη φωτιά προσθέτεις τον μισό άνηθο, ανακατεύεις και το αφήνεις στην άκρη
- Βράζεις νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και ρίχνεις τα λαζάνια 2-3 λεπτά
- Απλώνεις ελαιόλαδο σε ένα παραλληλόγραμμο πυρίμαχο σκεύος και απλώνεις μια στρώση λαζάνια
- Βάζεις από πάνω κολοκυθάκια και σολομό
- Συνεχίζεις με τη δεύτερη στρώση λαζάνια και ακολουθείς το ίδιο με τον σολομό και τα κολοκυθάκια προσθέτοντας το μισό ανθότυρο
- Συνεχίζεις με την ίδια κίνηση
- Βάζεις τα λαζάνια στο φούρνο για 15′ και όταν τα αφαιρέσεις ρίχνεις τον υπόλοιπο άνηθο
- Τα σερβίρεις ζεστά.