Συνταγή για ταλιατέλες με κιμά

65

Γκασιαμη

Τα ζυμαρικά είναι αγαπημένα όλης της οικογένειας και οι ταλιατέλες πιο χορταστικές απ’ όλα. Θα τις συνδυάσεις με κιμά και θα σε λατρέψουν όλοι.

Συστατικά

  • 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 3 μεγάλες ντομάτες ώριμες τριμμένες
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 1/2 κ.γ. τριμμένο γαρίφαλο
  • 1 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. ντομάτα πελτέ
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 3 τεμ. γαρύφαλλο
  • 3 κόκκους μπαχάρι
  • 1/2 κιλό ταλιατέλες
  • 1 καρότο τριμμένο.

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνεις το λάδι το αφήνεις να κάψει και σοτάρεις το κρεμμύδι
  • Αφού μαλακώσει προσθέτεις τον κιμά σιγά σιγά και τον ανακατεύεις μέχρι να πάρει χρώμα
  • Προσθέτεις το σκόρδο, το τριμμένο καρότο και την τριμμένη ντομάτα
  • Ρίχνεις λίγο νερό και αφήνεις να βράσουν για 4-5 λεπτά
  • Προσθέτεις όλα τα μπαχαρικά, τον πελτέ και τον μαϊντανό
  • Ανακατεύεις απαλά με μια ξύλινη κουτάλα
  • Χαμηλώνεις τη φωτιά και αφήνεις τον κιμά να βράσει για 1/2 περίπου ώρα
  • Αφού βράσεις τις ταλιατέλες ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας σερβίρεις αμέσως ρίχνοντας μετά τον κιμά μια γενναία ποσότητα τριμμένο τυρί ή θρυμματισμένη φέτα.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις