Ένας λογαριασμός FB και 6 γυναίκες: Πώς ξεκίνησε η τρελή κούρσα των 7,3 εκατ. ευρώ της Δήμητρας Κατσαφάδου

185

Εκεί που η μαγεία της φύσης συναντά τη ψυχολογία της ύλης. Και εκεί που μια ιστορία παίρνει τον προσδιορισμό success. Γίνεται το απόλυτο παράδειγμα θέλησης, επιμονής, οράματος και πίστης. Η Δήμητρα Κατσαφάδου δικαιούται να καμαρώνει για όλα όσα πέτυχε. Από το μηδέν έφτασε να διαχειρίζεται μια άκρως πετυχημένη επιχείρηση στο χώρο των καλλυντικών.

Ο τελευταίος δημοσιευμένος ισολογισμός της εταιρείας της, «La Vie en Rose», για το 2021 δείχνει κύκλο εργασιών 18,9 εκατομμυρίων ευρώ, κέρδη προ φόρων 9,42 εκατομμύρια ευρώ και καθαρά κέρδη στα 7,3 εκατομμύρια ευρώ.

Έχει δίκτυο 46 καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα, 200 άτομα προσωπικό και περισσότερους από 100 κωδικούς για μαλλιά, πρόσωπο, σώμα και αντρική σειρά, αλλά και ειδικά προϊόντα για ευπαθείς ομάδες. Επιπρόσθετα, έχει δρομολογηθεί η έναρξη λειτουργίας καταστημάτων σε Μόναχο, Στουτγάρδη και Λονδίνο.

Μοιάζει απίστευτο πως όλα αυτά ξεκίνησαν από ένα μικρό σπίτι στο Μενίδι, ένα λογαριασμό στο Facebook και 6 γυναίκες! Εξηγούμαστε. Η Δήμητρα Κατσαφάδου είχε τελειώσει χημικός στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και σκεφτόταν τι θα κάνει με το μέλλον της.

Ένας λογαριασμός FB και 6 γυναίκες: Πώς ξεκίνησε η τρελή κούρσα των 7,3 εκατ. ευρώ της Δήμητρας Κατσαφάδου

Προσπαθούσε να μην πτοείται από την αποδοκιμασία που εισέπραττε από την οικογένειά της επειδή δεν είχε γίνει γιατρός. Φλεγόταν από επιθυμία να δείξει στους δικούς της πως υπήρχαν κι άλλοι δρόμοι προς την επαγγελματική καταξίωση, πως την είχαν μετρήσει λάθος και κυρίως, την είχαν αδικήσει με την αυστηρότητα και τη συμπεριφορά τους. Δύο άνθρωποι την κράτησαν σε αυτό που η ίδια έχει χαρακτηρίσει ως «δύσκολη παιδική ηλικία». Η γιαγιά της, διευθύντρια σε Δημοτικό στο Γύθειο, αρχικά. Και ο κολλητός της φίλος, Γιώργος. Σαν αδέλφια ήταν. Κι ύστερα ήρθε η τραγωδία. Ο Γιώργος σκοτώθηκε σε τροχαίο.

Η Δήμητρα Κατσαφάδου έπεσε σε βαθιά κατάθλιψη. Ακόμα, όπως είχε πει σε συνέντευξή της, δεν έχει ξεπεράσει όλες τις φοβίες και τα ψυχολογικά προβλήματα που της δημιούργησε ο άδικος και τόσο πρόωρος θάνατος του καλύτερου της φίλου. Ήταν 2,5 χρόνια με αντικαταθλιπτικά.

Η απώλεια αυτή την έκανε να συνειδητοποιήσει πόσο μάταιο είναι να είναι κανείς αλαζόνας ή ψωνισμένος, πως η ζωή είναι πολύ μικρή. Κατάλαβε τι πραγματικά αξίζει, τι έχει σημασία: Οι άνθρωποι. Ταυτόχρονα, το να αξιοποιείς το χρόνο για να (προσπαθείς να) κάνεις πράξη τα όνειρα του.

Το 2016 λοιπόν δημιούργησε τη δική της εταιρεία καλλυντικών. Την La Vie en Rose. Λίγο καιρό νωρίτερα είχε αφήσει μια καλή δουλειά σε φαρμακευτική εταιρεία επειδή δεν ένιωθε ωραία με αυτό που έκανε. Με το ταμείο ανεργίας «ξέπεσε», αλλά δεν ήθελε να ζητήσει τίποτα από τους γονείς της. Είχε πεισμώσει. Θα προσπαθούσε μόνη της. Με τα 360 ευρώ που ήταν το επίδομα τότε νοικιάζεις σπίτι; Τελικά ναι. Βρήκε μια γιαγιά και έναν παππού στο Μενίδι που τη συμπάθησαν και της έδωσαν χώρο να μείνει, 30 τετραγωνικά όλα κι όλα, με 150 ευρώ ή 200 ευρώ το μήνα – «όσα έχεις κοπέλα μου» όπως της έλεγαν.

Ένας λογαριασμός FB και 6 γυναίκες: Πώς ξεκίνησε η τρελή κούρσα των 7,3 εκατ. ευρώ της Δήμητρας Κατσαφάδου

Καλοσύνη. Δοτικότητα. Αρετές που ολοένα σπανίζουν και η Δήμητρα Κατσαφάδου είχε την τύχη να συναντήσει σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Κυρίως από δύο φίλους, τον Αντώνη και τον Νικήτα που έκαναν τα πάντα για να τη βοηθήσουν – άλλοι παλιοί «φίλοι» εξαφανίστηκαν εντελώς εκείνη την περίοδο.

Η δημιουργικότητα την κράτησε όρθια. Πήγαινε στην κουζίνα και πειραματιζόταν με διάφορους συνδυασμούς. Αξιοποιώντας τις γνώσεις της στη χημεία αλλά και την εφευρετικότητα της. «Μαγειρεύοντας» σε μια κατσαρόλα που της είχε χαρίσει η γιαγιά. Μέχρι τελικά να φτιάξει μια κρέμα που ένιωσε πως ήταν καλή, πως μπορούσε να την «πλασάρει» σε κόσμο.

Πρόκειται για την «Be Queen», ακόμη και σήμερα τη 1η σε πωλήσεις της εταιρείας. Εμπλουτισμένη μεν, αλλά πάντα με βάση την αρχική συνταγή: ελαιόλαδο, πρόπολη, μελισσοκέρι, βιταμίνη Ε, εκχύλισμα από χαμομήλι και τσάι του βουνού.

Μέσω Facebook έφτιαξε μια σελίδα για να προωθήσει την κρέμα. Έξι γυναίκες ήταν οι πρώτες της πελάτισσες,  συνοδοιπόροι στην προσπάθεια της. Με τα δικά της λόγια: «Κρατάω επαφή μαζί τους, τις έχω βοηθήσει και ό,τι επιθυμούν το έχουν από εμένα με όλη μου την αγάπη. Αυτός ο κόσμος, που εγώ σηκώθηκα από το πάτωμα και πήρε την πρώτη μου κρέμα και με βοήθησε να ζήσω, είναι η οικογένειά μου».

Ένας λογαριασμός FB και 6 γυναίκες: Πώς ξεκίνησε η τρελή κούρσα των 7,3 εκατ. ευρώ της Δήμητρας Κατσαφάδου

Μία από την «ομάδα των 6» την ενημέρωσε κάποια στιγμή πως νοικιάζεται ένα μαγαζί στην Αγία Παρασκευή. Έκανε deal με τον ιδιοκτήτη να πληρώνει μήνα-μήνα και βλέπουμε. Στη συνέχεια, τη διαφορά έκανε η τηλεόραση. Το «Εκεί που η μαγεία της φύσης συναντά την ψυχολογία της ύλης» που έγινε viral. Η εντυπωσιακή παρουσία μιας γυναίκας που μιλούσε με αυτοπεποίθηση για τη δουλειά της και η στόμα με στόμα φημολογία, οδήγησαν τις πωλήσεις σε φοβερή άνθιση.

ΟΚ, κάποιοι την ειρωνεύτηκαν για την περίφημη ατάκα, προσπάθησαν να τη μειώσουν. Την πείραξε, την ενόχλησε. Αλλά τι να της πουν στην πραγματικότητα; Ιδέα δεν είχαν για το ποια ήταν, τι είχε κάνει και τι είχε περάσει για να φτάσει ως αυτό το σημείο. Το έχει εξηγήσει άλλωστε πώς εμπνεύστηκε την περίφημη φράση: «Η μαγεία της φύσης είναι όλα αυτά που συνέβησαν στο Μενίδι. Αυτά που μάζευα και τα πάντρευα με τη ψυχολογία της ύλης. Η ψυχολογία της ύλης είναι μια χημεία διαφορετική, είναι η χημεία των υλικών. Σημασία έχει ο συνδυασμός, η ιδανική σύζευξη, το πάντρεμα».

H Δήμητρα Κατσαφάδου, που κανονικά λέγεται Μαλακοδήμου (τα σκωπτικά σχόλια που δέχτηκε κατά καιρούς για το πατρικό της επίθετο, την έκαναν να πάρει τελικά αυτό της μητέρας της),, έχει σαρώσει τα βραβεία επιχειρηματικότητας.

Συνεχίζει να ονειρεύεται, σε άλλο επίπεδο πια. Θέλει να βοηθήσει να χτιστούν ένα γηροκομείο και ένα ορφανοτροφείο. Θέλει, επίσης, κάποια στιγμή να γίνει μαμά. Προς το παρόν τα παιδιά της είναι τα… σκυλιά της, έχει πάνω από 20! Τα αγαπάει τόσο ώστε στην ουσία αυτός είναι ο λόγος που χώρισε με τον πρώην άνδρα της – αυτός δεν ενέκρινε και δεν ενστερνιζόταν το πάθος της.

Σε κάθε περίπτωση, την επόμενη φορά που θα νιώσετε πως αυτό που κάνετε επαγγελματικά δεν σας καλύπτει, σκεφτείτε το παράδειγμα της Δήμητρας Κατσαφάδου. Με όπλα το ταλέντο και τις γνώσεις και όχημα τη δύναμη των social media (στα οποία έχει σταθερά χιλιάδες ακόλουθους) έκανε πράξη το όνειρό της από το μηδέν. Μαγεία και ψυχολογία!

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις