Eλα πες, πόσες φορές δεν παρακαλάς να είχες μια κουταλιά nutella για να γλυκάνει τόσο το στόμα όσο και τη διάθεσή σου; Κανείς δεν λέει όχι σε μια λαχταριστή κουταλιά σοκολάτας με φουντούκι.
Η Nutella είναι ένα άλειμμα σοκολάτας-φουντουκιού από καβουρδισμένα κι αλεσμένα φουντούκια, αλάτι, σοκολάτα και λίγη γλυκαντική ουσία. Πρόκειται για ένα νόστιμο άλειμμα σε τοστ για ένα γλυκό σνακ, τυλιγμένο σε μια ζεστή κρέπα για μια εύκολη συνταγή για brunch, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως «μυστικό» συστατικό και σε αλμυρά πιάτα.
Είναι τόσο εύκολο να φτιάξεις αυτή τη σπιτική συνταγή για nutella, που ίσως δεν θα χρειαστεί να την αγοράσεις ξανά ποτέ έτοιμη από το super market. Tο μόνο που χρειάζεσαι είναι 5 υλικά, ένα μπλέντερ και περίπου μισή ώρα από τον ελεύθερο χρόνο σου.
Συστατικά
1 κούπα φουντούκια
1/2 κ.γ. αλάτι
250γρ. ψιλοκομμένη μαύρη σοκολάτα
1 συσκευασία ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα
2 κ.σ. ελαφρύ σιρόπι καλαμποκιού
Οδηγίες
1.Προθέρμανε το φούρνο στους 190 °C. Τοποθέτησε τα φουντούκια σε ένα φύλλο ψησίματος και ψήσε για 10 λεπτά, ανακινώντας τα μία ή δύο φορές. Τύλιξε τα ζεστά φουντούκια σε πετσέτα κουζίνας και πίεσέ τα δυνατά για να αφαιρέσεις το μεγαλύτερο μέρος της φλούδας.
2.Σε ένα μπλέντερ, επεξεργάσου τα φουντούκια και το 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι μέχρι να ροδίσουν για περίπου 8 λεπτά.
3.Σε ένα μεσαίο μπολ, βάλε τη σοκολάτα στο φούρνο μικροκυμάτων σε διαστήματα 20 δευτερολέπτων, ανακατεύοντας μετά από το κάθε σβήσιμο του φούρνου μέχρι να λιώσει και στη συνέχεια ανακάτεψε με το συμπυκνωμένο γάλα και το σιρόπι καλαμποκιού. Πρόσθεσε το μείγμα σοκολάτας στα πολτοποιημένα φουντούκια και ανακάτεψέ τα μέχρι να ενωθούν πλήρως. Φύλαξε τη nutella σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου έως και 2 εβδομάδες.