Συνταγή για σπανακόπιτα

BY ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΑΣΙΑΜΗ

59

Οι πίτες είναι πάντα μια καλή ιδέα για σνακ αλλά και για βραδινό. Και η παραδοσιακή σπανακόπιτα η ωραιότερη όλων.

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 πράσινο κρεμμύδι, κομμένο
  • 2 σκ. σκόρδο, λιωμένες
  • 900 γραμμάρια σπανάκι, πλυμένο
  • 1/2 φλιτζάνι φρεσκοκομμένο βασιλικό
  • 2 αυγά
  • 1 1/2 φλιτζάνι φέτα τριμμένη
  • 8 φύλλα έτοιμα για πίτα
  • 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο για το ράντισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο, σοτάρεις τα κρεμμύδια, το σκόρδο, μέχρι να λιώσουν.
  • Προσθέτεις το σπανάκι και το βασιλικό και συνεχίζεις το σοτάρισμα για περίπου 5 λεπτά ακόμη
  • Αφαιρείς από την εστία το τηγάνι και το αφήνεις στην άκρη
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύεις τα αβγά και τη φέτα
  • Σε ένα ταψί, αρχίζεις να στρώνεις τα φύλλα πίτας, μέχρι να φθάσουν τα τέσσερα
  • Ραντίζεις κάθε φύλλο με λίγο ελαιόλαδο
  • Προσθέτεις το μείγμα με το αβγό και τη φέτα αλλά και το μείγμα από το τηγάνι
  • Ραντίζεις με λίγο ελαιόλαδο
  • Από πάνω αρχίζεις να στρώνεις τα υπόλοιπα φύλλα με λίγο ελαιόλαδο προκειμένου να σκεπάσεις την πίτα
  • Ψήνεις στους 170 βαθμούς C σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά
  • Κόβεις σε κομμάτια, το αφήνεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και απολαμβάνεις.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις