Οι πίτες είναι πάντα μια καλή ιδέα για σνακ αλλά και για βραδινό. Και η παραδοσιακή σπανακόπιτα η ωραιότερη όλων.
Συστατικά
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 πράσινο κρεμμύδι, κομμένο
- 2 σκ. σκόρδο, λιωμένες
- 900 γραμμάρια σπανάκι, πλυμένο
- 1/2 φλιτζάνι φρεσκοκομμένο βασιλικό
- 2 αυγά
- 1 1/2 φλιτζάνι φέτα τριμμένη
- 8 φύλλα έτοιμα για πίτα
- 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο για το ράντισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο, σοτάρεις τα κρεμμύδια, το σκόρδο, μέχρι να λιώσουν.
- Προσθέτεις το σπανάκι και το βασιλικό και συνεχίζεις το σοτάρισμα για περίπου 5 λεπτά ακόμη
- Αφαιρείς από την εστία το τηγάνι και το αφήνεις στην άκρη
- Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύεις τα αβγά και τη φέτα
- Σε ένα ταψί, αρχίζεις να στρώνεις τα φύλλα πίτας, μέχρι να φθάσουν τα τέσσερα
- Ραντίζεις κάθε φύλλο με λίγο ελαιόλαδο
- Προσθέτεις το μείγμα με το αβγό και τη φέτα αλλά και το μείγμα από το τηγάνι
- Ραντίζεις με λίγο ελαιόλαδο
- Από πάνω αρχίζεις να στρώνεις τα υπόλοιπα φύλλα με λίγο ελαιόλαδο προκειμένου να σκεπάσεις την πίτα
- Ψήνεις στους 170 βαθμούς C σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά
- Κόβεις σε κομμάτια, το αφήνεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και απολαμβάνεις.