Την τελευταία της πτήση από τη Νάπολη προς το νησί μας θα πραγματοποιήσει σήμερα η αεροπορική εταιρεία Volotea.

Από τις 30 Μαΐου μέχρι και τα τέλη Ιουνίου η εταιρεία εκτελούσε μία πτήση την εβδομάδα κάθε Τρίτη ενώ από τον Ιούλιο έως και τον Αύγουστο υπήρχε και δεύτερη πτήση κάθε Πέμπτη.

Στη συνέχεια και μέχρι την ολοκλήρωση του προγράμματος της εκτελούνταν μόνο η πτήση της Τρίτης.

Δυστυχώς τη φετινή χρονιά η εταιρεία είχε διακόψει τις πτήσεις από τη Βενετία ενώ και το 2022 είχε πράξει αναλόγως για τις πτήσεις από το Μπάρι συρρικνώνοντας σημαντικά το πρόγραμμα της προς το νησί μας την ίδια ώρα που στη Ζάκυνθο πραγματοποιεί πτήσεις από 5 ιταλικές πόλεις…!!!

Με την πτήση της Volotea από τη Νάπολη ολοκληρώνεται και το συνολικό πτητικό πρόγραμμα από την Ιταλία για το 2023 αφήνοντας την Κεφαλονιά για πρώτη φορά χωρίς πτήσεις το μήνα Οκτώβριο κάτι φυσικά που θα αρνητικό αντίκτυπο στις αφίξεις.

Όσον αφορά το 2024 σύμφωνα με κάποια πρώτα δεδομένα το πρόγραμμα της Volotea αναμένεται να ξεκινήσει τέλη Ιουνίου ένα μήνα δηλαδή αργότερα σε σχέση με φέτος και θα ολοκληρωθεί στα τέλη Αυγούστου πάρα πολύ νωρίτερα συγκριτικά με την τρέχουσα σεζόν.

Αν επιβεβαιωθούν τα στοιχεία τότε θα ακόμα περισσότερες απώλειες από την ιταλική αγορά την επόμενη χρονιά κάτι που θα πρέπει να “ξυπνήσει” τους αρμόδιους τουριστικούς παράγοντες και φορείς.

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις