Σήμερα θα φτιάξεις μεν spring rolls. Όχι παραδοσιακά, με λαχανικά μόνο αλλά χορταστικά και λαχταριστά με κιμά.
Συστατικά
- 1/2 πακέτο φύλλα κρούστας
- 300 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
- 1/2 κιλό λάχανο, ψιλοκομμένο και καλά καθαρισμένο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 100 γρ. ντοματάκια, ψιλοκομμένα
- 2 πράσα, ψιλοκομμένα
- 100 γρ. βούτυρο μαλακό
- 1 κύβο λαχανικών
- 1 κ.σ. μαϊντανό
- αλάτι
- πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μία κατσαρόλα με 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, προσθέτεις τον κιμά, το κρεμμύδι και το πράσο
- Ανακατεύεις με μία ξύλινη κουτάλα και τα σοτάρεις για 10 λεπτά
- Προσθέτεις τα υπόλοιπα συστατικά, ανακατεύεις και σκεπάζεις με το καπάκι
- Τα αφήνεις να πάρουν μία βράση μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά
- Παράλληλα, κόβεις τα φύλλα σου σε μικρά κομμάτια
- Απλώνεις στο κέντρο τον κιμά με τα μπαχαρικά του και διπλώνεις τα spring roll σε σχήμα φλογέρας
- Βουτυρώνεις εξωτερικά και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς C
- Περιμένεις για λίγο να κρυώσουν πριν τα σερβίρεις.