Συνταγή για ριζότο με μανιτάρια

14

Γκασιαμη

Το ριζότο είναι μια τέλεια ιδέα ειδικά αν θέλεις ένα εύκολο και γρήγορο πιάτο. Θα το συνδυάσεις με μανιτάρια και θα εντυπωσιάσεις όλη την οικογένεια.

Συστατικά

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνεις το ελαιόλαδο και σοτάρεις τα μανιτάρια σε δυνατή φωτιά για 1-2 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα
  • Τα ρίχνεις σε ένα σουρωτήρι που έχεις τοποθετήσεις πάνω σε ένα μπολ και τα αφήνεις να στραγγίξουν
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρεις το σκόρδο και το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά .
  • Προσθέτεις το ρύζι και συνεχίζεις το σοτάριασμα για 3-4 λεπτά ακόμη
  • Το σβήνεις με κρασί και το αφήνεις να βράσει μέχρι να πιει τα υγρά του
  • Προσθέτεις 1 κουτάλα ζωμό κότας και τα υγρά από τα μανιτάρια και το αφήνεις να βράσει
  • Συνεχίζεις τη διαδικασία με δύο ακόμη κουτάλες ζωμό και ανακατεύεις καλά
  • Το αφήνεις για 15 λεπτά και το ελέγχεις συχνά
  • Λίγο πριν απορροφήσει όλα του τα υγρά ρίχνεις τα μανιτάρια, ανακατεύεις για 5 περίπου λεπτά και το αποσύρεις απο την εστία
  • Προσθέτεις όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύεις με την ξύλινη κουτάλα
  • Σερβίρεις και ρίχνεις αρκετό πιπέρι.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις