Βλεφαροπλαστική και άλλες επεμβάσεις: Η ματαιοδοξία είναι το κίνητρο;

46

Τα μέσα ενημέρωσης τείνουν να εξιδανικεύουν την τελειότητα. Έτσι επεμβάσεις, όπως η βλεφαροπλαστική, ανοίγουν τον δρόμο της αψεγάδιαστης εμφάνισης και στο ευρύ κοινό. Φανταστείτε το εξής: Ανοίγετε ένα περιοδικό, βλέπετε κάποιον με όμορφο σώμα και θέλετε να έχετε την ίδια εικόνα. Ωστόσο ξεχνάμε, ότι με τη βοήθεια των εφαρμογών επεξεργασίας εικόνας, είναι εύκολο για τους ειδικούς να κάνουν τις  διάσημες να έχουν την ιδανική εμφάνιση.

Ωστόσο στην πραγματική ζωή είμαστε όλοι ατελείς, ασύμμετροι και όχι τόσο σφριγηλοί, όσο θα θέλαμε. Ίσως γι’ αυτό είμαστε παραπάνω από πρόθυμοι να υιοθετήσουμε αυτή την εκθαμβωτική όψη, που τα μέσα προβάλλουν. Γι’ αυτόν τον λόγο και η πλαστική χειρουργική είναι ένας κλάδος σε άνθιση.

Ο επικρατέστερος μύθος για τη βλεφαροπλαστική

Ένας από τους επικρατέστερους μύθους για τη βλεφαροπλαστική, αλλά και τις υπόλοιπες αισθητικές επεμβάσεις, είναι ότι πηγάζουν από τη ματαιοδοξία. Εξαρτάται όμως από ποια σκοπιά εξετάζει κανείς τα πράγματα. Υπό την έννοια αυτή, ότι μας κάνει να αισθανόμαστε καλά, είναι θετικό. Πράγμα που ισχύει και για την πλαστική χειρουργική.

Ωστόσο, και για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους. Ναι, η ματαιοδοξία οδηγεί πολλούς στο γραφείο του αισθητικού χειρουργού. Από την άλλη η ανασφάλεια για την εξωτερική μας εμφάνιση μας ωθεί να επισκεφθούμε κάποιον ειδικό. Κάποιοι επιθυμούν να βελτιώσουν την εμφάνισή τους καθώς η διαδικασία της γήρανσης δε σταματά. Άλλοι θέλουν να διορθώσουν κάποιο θέμα, που πάντα τους απασχολούσε. Η απόφαση είναι προσωπική υπόθεση και πρέπει καθένας να αισθάνεται άνετα με αυτή.

Laser αποτρίχωση και αισθητικές επεμβάσεις στην υπηρεσία της ευεξίας

Όπως η κοσμητική ιατρική, έτσι και η laser αποτρίχωση ή οι αισθητικές επεμβάσεις πρέπει να έχουν ως κίνητρο την εσωτερική μας ηρεμία. Μια ισορροπημένη αντίληψη της ιδανικής εξωτερικής εικόνας στρέφει τον άνθρωπο σε αντίστοιχα ισορροπημένες επιλογές.

Επομένως η επιλογή μιας επέμβασης ή παρέμβασης στην εξωτερική εμφάνιση, όπως η laser αποτρίχωση, αποσκοπεί στη βελτιωμένη ψυχολογία. Η αυτοπεποίθηση και η βελτιωμένη ψυχολογία, που πηγάζει από αυτή είναι ο σκοπός κάθε αλλαγής στην εμφάνισή μας.

Προς αυτόν τον σκοπό οι επαγγελματίες της πλαστικής χειρουργικής θα πρέπει πριν κάθε επέμβαση να πραγματοποιούν ραντεβού με τους πελάτες. Σε αυτό «ψυχολογώντας» τον πελάτη, θα πρέπει να τον καθοδηγούν ανάλογα. Είναι προαπαιτούμενο να φέρνουν σε ομαλά επίπεδα τις προσδοκίες του πελάτη και να τον επαναφέρουν στην πραγματικότητα. Τότε μόνο γίνονται αλλαγές, που ενισχύουν την εμφάνιση και την εικόνα καθενός, χωρίς τις υπερβολές που συχνά βλέπουμε μεταξύ διασήμων.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!