Παρακολουθείστε live τις δηλώσεις του Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κεφαλονιάς Πύραρχου Χρήστου Ζουναλή  για τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου στο νησί μας.

Όπως θα ακούσετε στη συνέχεια στο Live video, o κ. Διοικητής αναφέρθηκε στην αντιπυρική περίοδο του καλοκαιριού κατά την οποία είχαμε πολύ περιορισμένο αριθμό πυρκαγιών σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και κατά συνέπεια μικρότερες ζημιές στο περιβάλλον , στις καλλιέργειες και στο ζωικό κεφάλαιο του νησιού.

Στο αγώνα για το σβήσιμο των πυρκαγιών η υπηρεσία είναι επιτυχίες στη πρόληψη και την μη επέκτασή τους καθώς παρέμβηκαν εν τη γενέσει.  Ευχαρίστησε όλα τα σώματα πολιτικής προστασίας που κάθε φορά συνδράμουν στο έργο της Πυροσβεστικής όπως η Αστυνομία, οι Υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας των Δήμων, τα δυο πυροσβεστικά αεροσκάφη , οι έξι (6) εθελοντικές ομάδες Δασοπροστασίας, τους πολίτες και τους τουρίστες που διευκόλυναν το έργο της Πυροσβεστικής.

Στάθηκε ιδιαίτερα στην χειμερινή περίοδο που αρχίζει σήμερα τονίζοντας ότι «Η αντιπυρική περίοδος μπορεί να τελείωσε αλλά ο κίνδυνος της φωτιάς παραμένει σε κάθε εποχή για αυτό πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Για την περίοδο που ξεκινάει από 1η Νοέμβρη έως Απρίλιο 2024 , ισχύουν οι εξής κανόνες προστασίας:

*Ενημερώνουμε την Πυροσβεστική πότε και που θα βάλουμε φωτιά για να κάψουμε ξύλα, χορτάρια κλπ.
*Καίμε ξύλα σε πολύ μικρές σωρούς
*Η φωτιά είναι τουλάχιστον σε απόσταση 3 μέτρων από οικία και κάθε άλλη εγκατάσταση.
*Υπάρχει δίπλα μας τρεχούμενο νερό ή δοχείο με τουλάχιστον 200 λίτρα νερού.
*Βάζουμε φωτιά ΜΟΝΟ την ημέρα. Απαγορεύεται  φωτιά μετά τη δύση του ηλίου.
*Παραβάσεις των ανωτέρω ισοδυναμεί με πρόστιμο 300 ευρώ και άλλες κυρώσεις ανάλογα τις παραβάσεις.

Κλείνοντας την Αντιπυρική περίοδο το kefaloniapress και εκ μέρους των Αναγνωστών του ευχαρίστησε τον Διοικητή γιατί το τηλέφωνό του είναι πάντα ανοικτό σε κάθε κλήση, γιατί το Τηλεφωνικό Κέντρο της Υπηρεσίας είναι πάντα διαθέσιμο , για την φροντίδα τους στην προστασία της ζωής και της περιουσίας των ανθρώπων του νησιού μας.

Ακούστε live τις δηλώσεις  : 

Ανδρες και γυναίκες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κεφαλονιάς έμπροσθεν του κτιρίου. Μαζί τους και ο σκυλάκος τους, ο “Μπουφόνε”.. Ζεί μαζί τους τα τελευταία χρόνια.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!