Το απόλυτο σοκ βιώνει η οικογένεια Ζέιν, μετά την είδηση του θανάτου του 63χρονου εφοπλιστή Ιμάντ Ζέιν. Ο άτυχος άνδρας βρέθηκε νεκρός στο υπόγειο του σπιτιού του, με τις Αρχές να εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, με πιθανότερα αυτό της αυτοχειρίας.
Η σορός του Ιμάντ Ζέιν εντοπίστηκε από τον υπεύθυνο ασφαλείας, ο οποίος κάλεσε τις Αρχές.
Το σημείωμα από τον εφοπλιστή
Ο εφοπλιστής είχε δύο ανήλικα παιδιά από τον δεύτερο γάμο του. Πηγές αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί εντόπισαν σημείωμα από το οποίο προκύπτει ότι ο θάνατος οφείλεται σε αυτοχειρία.
Όπως έγινε γνωστό, στο σημείωμα ενημερώνει ότι θα βάλει τέλος στη ζωή του, ενώ εκφράζει, παράλληλα, απευθυνόμενος στην Ελληνίδα γυναίκα του, τους λόγους που τον οδήγησαν στη μοιραία αυτή απόφαση. «Ξέχασέ με, δεν έχω να σου προσφέρω τίποτα, συγχώρεσέ με γι’ αυτό που θα κάνω», φέρεται να έγραψε ο 63χρονος. Το σημείωμα ο εκλιπών φέρεται να το έστειλε με SMS στη σύζυγό του.
Η ιστορία της οικογένειας και ο ναυτιλιακός κολοσσός
Ο Ιμάντ Ζέιν μαζί με την τέως σύζυγό του Λούλου και ο αδελφός του, Ριάντ Ζέιν με τη δική του σύζυγο Ράνα, είχαν από κοινού τη ναυτιλιακή εταιρεία Naftomar. Όλη η οικογένεια έχει βάση την Ελλάδα λόγω του ναυτιλιακού κολοσσού, που αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς «παίκτες» στην παγκόσμια ναυτιλία.
Το 1991, η διεύθυνση της επιχείρησης «Naftomar» μεταφέρθηκε στη Βούλα, σε ένα μοντέρνο κτίριο.
Όπως αναφέρει η εταιρεία, «παρά τις πρώιμες εμπορικές δυσκολίες με ναυλωμένα πλοία, το 1977 η εμπορία υγραερίου και οι πλοιοκτήτες ενώθηκαν» και έγινε η απόκτηση του πρώτου πλοίου με 4.000 m3 LPG/C Gaz Unity.
Αυτό ήταν το σημαντικό βήμα που άνοιξε τον δρόμο για την επέκταση της εταιρείας αποκλειστικά στη μεταφορά υγραερίου. Σταδιακά, προσέλαβε εξειδικευμένο προσωπικό και αύξησε τη χωρητικότητα του στόλου.
Από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, η «Naftomar» έκανε περισσότερες από 4.000 συναλλαγές, μεταφέροντας πάνω από 10 εκατομμύρια τόνους αερίου.
Πρωτοστάτησε στην ανάπτυξη πολύ μεγάλων δραστηριοτήτων μεταφοράς αερίου (VLGC) στην Άπω Ανατολή.
Με τον έλεγχο ενός σημαντικού αριθμού αυτών των πλοίων πέτυχε να αναγνωριστεί ως ένας από τους μεγαλύτερους ανεξάρτητους φορείς εκμετάλλευσης πλοίων στην περιοχή.
Η «Naftomar», επίσης, έχει επεκταθεί στην εμπορία πετροχημικών αερίων, συμπεριλαμβανομένου του αιθυλενίου, του προπυλενίου και του αργού C4. Αυτή η κίνηση ενίσχυσε περαιτέρω τις σχέσεις της με τις εξειδικευμένες βιομηχανίες.
Ο στόλος της εταιρείας έφτασε να αριθμεί 19 πλοία μεταφοράς LPG.
Εκτός από τις πρωτοποριακές εισαγωγές στο Πακιστάν και τη Συρία, άρχισε τις εισαγωγές LPG στην Κίνα. Στα μέσα της δεκαετίας του ’90, η «Naftomar» λειτούργησε τρεις πλωτές εγκαταστάσεις αποθήκευσης, κατακτώντας ένα σημαντικό μερίδιο των εισαγωγών υγραερίου στην τεράστια ασιατική χώρα.
Ο Ιμάντ Ζέιν μετά από ένα μεγάλο διάστημα έγγαμου βίου, χώρισε από τη Λούλου Ζέιν και ερωτεύτηκε μία 30χρονη Ελληνίδα, την οποία παντρεύτηκε και απέκτησαν πολύ πρόσφατα δίδυμα παιδιά.
Και μπορεί να χώρισαν στην προσωπική τους ζωή, ωστόσο η Λούλου Ζέιν στάθηκε ιδιαίτερα στον Ιμάντ Ζέιν, ο οποίος αντιμετώπιζε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας.
Πληροφορίες κάνουν λόγο μάλιστα, ότι μετά την απόφαση του Ιμάντ Ζέιν να τραβήξει έναν διαφορετικό δρόμο στην προσωπική του ζωή, χώρισαν και οι επιχειρηματικοί του δρόμοι με την υπόλοιπη οικογένεια.
Η οικογένεια Ζέιν είναι πολύ γνωστή και στους κοσμικούς κύκλους. Ο γάμος του Σάμι Ζέιν στο Μονακό, γιου της αδελφής της πρώην συζύγου του Ιμάντ Ζέιν συζητήθηκε έντονα πριν από δύο χρόνια, τον Οκτώβριο του 2021.
Βεγγαλικά, ορχήστρες, χορεύτριες, διακόσμηση πολλών εκατομμυρίων, ηχηρά ονόματα προσκεκλημένων από όλο τον πλανήτη και η διάσημη τραγουδίστρια Ρίτα Όρα στη σκηνή της γαμήλιας δεξίωσης έκαναν το βράδυ αξέχαστο στο Μόντε Κάρλο.
Ανάμεσα στους Έλληνες που είχαν πάει τότε στον γάμο της οικογένειας Ζέιν ήταν η Άννα Βίσση με τον επιχειρηματία Χρύσανθο Πανά, η Μαριέττα Χρουσαλά και ο Λέων Πατίτσας, η Μαρίνα Βερνίκου και ο σύζυγός της Μίλτος Καμπουρίδης και η επιχειρηματίας Σούλα Λιάκου.
Πηγή εξωτερικής φωτογραφίας: On Time – Panoulis
Πηγή εσωτερικών φωτογραφιών: NDP / Instagram