Συνταγή για κοκκινιστά φασόλια με λουκάνικο

BY ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΑΣΙΑΜΗ

56

Η παραδοσιακή φασολάδα είναι το απόλυτο πιάτο του φθινοπώρου και χειμώνα αλλά όταν συνδυάζεται με λουκάνικα το αποτέλεσμα είναι μαγικό.

Συστατικά

  • 600 γρ. φασόλια
  • 2 λουκάνικα
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 400 γρ. ντομάτες σε συσκευασία
  • Φύλλα βασιλικού
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Από το προηγούμενο βράδυ βάζεις τα φασόλια σε ένα μεγάλο μπολ με νερό
  • Σε μία κατσαρόλα, ρίχνεις λίγο ελαιόλαδο και σοτάρεις το λουκάνικο για 3-4 λεπτά
  • Προσθέτεις το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζεις το σοτάρισμα μέχρι να πάρουν χρώμα
  • Προσθέτεις τις ντομάτες, τα φασόλια αφού τα στραγγίξεις καλά και λίγο νερό
  • Τα βράζεις σε χαμηλή φωτιά για 40-50 λεπτά
  • Ρίχνεις τον βασιλικό, αλάτι και πιπέρι και σερβίρεις.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις