Γαλλικά μέσα ενημέρωσης: Οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες πίσω από τα γκράφιτι με το Άστρο του Δαβίδ στο Παρίσι

65

Εκτιμάται ότι στήθηκε ρωσική προπαγάνδα για να υπάρξει σύγχυση – Στο στόχαστρο των Αρχών άνθρωποι που συνδέονται με τη Μόσχα – Προχωρούν οι έρευνες – Έχουν γίνει συλλήψεις

Έργο των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών ο σχηματισμός των γκράφιτι με το Αστέρι του Δαβίδ σε κτίρια στο Παρίσι, εκτιμούν γαλλικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα έρευνες των αστυνομικών Αρχών, ύστερα από το επεισόδιο που έκανε τον γύρο του κόσμου ανοίγοντας ευρύ πεδίο ερμηνειών κι ενώ στη Δύση γίνονται εκδηλώσεις αντισημιτισμού. Αυτήν τη στιγμή φέρεται να εξετάζονται δύο ζευγάρια που ίσως συνδέονται με τη Μόσχα, το ένα εξ αυτών παραμένει ασύλληπτο, όπως και η ρωσική προπαγάνδα γύρω από τον πόλεμο στη Γάζα.

Πριν από λίγο καιρό, η εισαγγελία των Παρισίων είχε διατάξει έρευνα καθώς σε πολλά κτίρια του Παρισιού άγνωστοι ζωγράφισαν το σύμβολο της εβραϊκής θρησκείας και του κράτους του Ισραήλ.

 

 

Τα περίπου 60 αστέρια του Δαβίδ σχεδιάστηκαν με μπλε μπογιά σε πολλές προσόψεις κτιρίων του 14ου διαμερίσματος στη γαλλική πρωτεύουσα.

Το συγκεκριμένο επεισόδιο πυροδότησε την αντίδραση της διεθνούς κοινότητας, με εκπροσώπους της πολιτικής σκηνής να κάνουν συγκρίσεις με τα γκράφιτι της ναζιστικής εποχής κατά των Εβραίων.

Ωστόσο, το μήνυμα πίσω από τα γκράφιτι δεν μπορούσε να εξηγηθεί με σαφήνεια.

Μετά τη σύλληψη και ανάκριση δύο Μολδαβών υπηκόων που κρίθηκαν ύποπτοι για τα γκράφιτι, η γαλλική αστυνομία υποπτεύεται ότι η επιχείρηση μπορεί να αποτελεί προϊόν ρωσικής παραπληροφόρησης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εισαγγελίας, την Τετάρτη, τα γκράφιτι σχηματίστηκαν στα τέλη Οκτωβρίου από δύο χωριστά ζευγάρια. Κατόπιν τηλεφωνικής παρακολούθησης, οι γαλλικές αρχές πιστεύουν ότι και τα δύο ζευγάρια έπαιρναν οδηγίες από το ίδιο άτομο.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!