More
    Αρχική LIFESTYLE Μαγειρική

    Πολίτικη σαλάτα με σταφίδες και ελιές Καλαμών

    All time classic αυτή η πολίτικη σαλάτα, που έχει και μερικά πρωτότυπα συστατικά όπως οι σταφίδες και οι ελιές, που την αναβαθμίζουν γευστικά. από ΦΑΝΗΣ ΜΑΪΚΑΝΤΗΣ

    61

    Υλικά

      • Μερίδες: 4
      • 500 γρ. λευκό λάχανο, πολύ λεπτοκομμένο
      • 2 καρότα, τριμμένα
      • 6 κλωναράκια σέλινο, ψιλοκομμένο
      • ½ λεμόνι, τον χυμό
      • 2 πιπεριές Φλωρίνης ψητές σε πολύ λεπτές φέτες
      • ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
      • 2 κουτ. σούπας σταφίδα μαύρη
      • αλάτι αφρίνα
      • 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο
      • 2 κουτ. σούπας μηλόξιδο
      • ½ σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
      • 2 κουτ. σούπας κουκουνάρι, καβουρδισμένο
      • 100 ml ε.π. ελαιόλαδο
      • 12 ελιές Καλαμών, χωρίς το κουκούτσι

    Για το σερβίρισμα

    • μερικά φυλλαράκια μαϊντανό
    • μερικά φυλλαράκια σέλινο
    • λίγο ε.π. ελαιόλαδο

    Διαδικασία

    Βήμα 1

    Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το κομμένο λάχανο, το καρότο, το σέλινο και τον χυμό λεμόνι, αλατίζουμε και ανακατεύουμε με τα χέρια για 2΄. Αφήνουμε στο ψυγείο για 30΄.

    Βήμα 2

    Έπειτα σουρώνουμε από τα υγρά και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε για 2΄-3΄, μέχρι να ομογενοποιηθούν πολύ καλά.

    Βήμα 3

    Τέλος, προσθέτουμε τις ελιές Καλαμών και σερβίρουμε με φύλλα μαϊντανού και σέλινου και ραντίζουμε με επιπλέον ελαιόλαδο.

     

    Styling: Κατερίνα Λυκουρέση – Food styling: Μάκης Γεωργιάδης – Φωτογραφία: Studio LM

    Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις