Υλικά
-
- Μερίδες: 4
- 500 γρ. λευκό λάχανο, πολύ λεπτοκομμένο
- 2 καρότα, τριμμένα
- 6 κλωναράκια σέλινο, ψιλοκομμένο
- ½ λεμόνι, τον χυμό
- 2 πιπεριές Φλωρίνης ψητές σε πολύ λεπτές φέτες
- ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας σταφίδα μαύρη
- αλάτι αφρίνα
- 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο
- 2 κουτ. σούπας μηλόξιδο
- ½ σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 2 κουτ. σούπας κουκουνάρι, καβουρδισμένο
- 100 ml ε.π. ελαιόλαδο
- 12 ελιές Καλαμών, χωρίς το κουκούτσι
Για το σερβίρισμα
- μερικά φυλλαράκια μαϊντανό
- μερικά φυλλαράκια σέλινο
- λίγο ε.π. ελαιόλαδο
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το κομμένο λάχανο, το καρότο, το σέλινο και τον χυμό λεμόνι, αλατίζουμε και ανακατεύουμε με τα χέρια για 2΄. Αφήνουμε στο ψυγείο για 30΄.
Βήμα 2
Έπειτα σουρώνουμε από τα υγρά και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε για 2΄-3΄, μέχρι να ομογενοποιηθούν πολύ καλά.
Βήμα 3
Τέλος, προσθέτουμε τις ελιές Καλαμών και σερβίρουμε με φύλλα μαϊντανού και σέλινου και ραντίζουμε με επιπλέον ελαιόλαδο.
Styling: Κατερίνα Λυκουρέση – Food styling: Μάκης Γεωργιάδης – Φωτογραφία: Studio LM