Συνταγή για κοτόπιτα

BY ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΑΣΙΑΜΗ

98

Η κοτόπιτα είναι λαχταριστή και μπορείς να τη σερβίρεις ακόμη και ως κυρίως πιάτο αλλά και συνοδευτικά αν έχεις καλέσει τους φίλους σου το weekend στο σπίτι.

  • 1/2 κιλό στήθος κοτόπουλο
  • 1 πακέτο φύλλα σφολιάτα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε μικρά καρέ
  • 2 πιπεριές πράσινες κομμένες σε μικρά καρέ
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε ροδέλες
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 100 γρ. γάλα
  • 200 γρ. παρμεζάνα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ρίχνεις σε μια κατσαρόλα νερό και βράζεις το κοτόπουλο μαζί και το κρεμμύδι
  • Όταν μαλακώσει εντελώς το κοτόπουλο και έχει χυλώσει ο ζωμός του το αφαιρείς, το ξεψαχνίζεις και το κόβεις με τα χέρια σε πολύ μικρά κομμάτια
  • Ρίχνεις σε ένα τηγάνι 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρεις τις πιπεριές και τα φρέσκια κρεμμύδια προσθέτοντας στο τέλος το θυμάρι
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζεις το κοτόπουλο, τα σοταρισμένα λαχανικά το ζωμό του κοτόπουλου, την παρμεζάνα, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι και τα πλάθεις καλά με τα χέρια σου.
  • Προσθέτεις λίγο-λίγο το γάλα και συνεχίσεις το ανακάτεμα
  • Αφήνεις τη γέμιση στην άκρη να κρυώσει
  • Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Στρώνεις στο ταψί ένα φύλλο σφολιάτας και απλώνεις τη γέμιση
  • Στρώνεις πάνω από τη γέμιση ένα δεύτερο φύλλο σφολιάτας
  • Σε ένα μικρό μπολ ρίχνεις το αυγό και το αραιώνεις με 2 κ.σ. νερό
  • Αλείφεις την πίτα με το αυγό και την χαράζεις
  • Την ψήνεις για 40 περίπου λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις