Μετά τις αγορές της Γερμανίας και της Γαλλίας στις οποίες η Τουριστική Επιτροπή του Δήμου Αργοστολίου είχε “επενδύσει” τη φετινή περίοδο και η αγορά της Ιταλίας κινήθηκε πτωτικά στο νησί μας το 2023.

 

 

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Fraport από την Ιταλία προς την Κεφαλονιά αφίχθηκαν τη φετινή σεζόν 42.109 τουρίστες έναντι 43.325 την περσινή χρονιά και επομένως έχουμε μια μείωση της τάξεως του 2,8%..!!!

Χαρακτηριστικό είναι ότι το φετινό Αύγουστο ο οποίος είναι ένας μήνας που η πλειοψηφία των Ιταλών κάνουν τις διακοπές τους είχαμε λιγότερες αφίξεις σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα(2023: 14.944 / 2022: 16280) την ίδια ώρα μάλιστα που στα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου είχαμε αύξηση.

Η Ryanair είχε συμπυκνώσει το πρόγραμμα της στο διάστημα Ιούνιος-Σεπτέμβριος , μειώσεις είχαμε και στο πρόγραμμα της Wizz Air , η Volotea είχε ακυρώσει τη σύνδεση με το Μπάρι όπως επίσης και η Vueling τη σύνδεση με τη Ρώμη ενώ κάποιες μικρές προσθήκες από κάποιες άλλες εταιρείες δεν ήταν αρκετές ώστε οι αφίξεις και το 2023 να κινηθούν ανοδικά.

Μάλιστα είναι η πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια που η σεζόν κλείνει με αρνητικό πρόσημο.

Όσον αφορά την επόμενη τουριστική περίοδο τα προγράμματα των εταιρειών με βάση τα έως τώρα δεδομένα κινούνται στα ίδια περίπου επίπεδα και αν δεν προκύψουν κάποιες νέες συνδέσεις δεν αναμένουμε ιδιαίτερες διαφοροποιήσεις στις αφίξεις.

Τα τελευταία χρόνια στην Κεφαλονιά οι εταιρείες αντί να προσθέτουν πτήσεις από την Ιταλία αντίθετα ακυρώνουν συνδέσεις(εκτός από τις παραπάνω έχουν ακυρωθεί επίσης RYANAIR-ΜΠΟΛΟΝΙΑ / VOLOTEA-ΒΕΝΕΤΙΑ) και την ίδια ώρα ανοίγουν νέες σε Κέρκυρα , Ζάκυνθο και Άκτιο…!!!

Αυτό είναι κάτι που πρέπει να προβληματίσει τους αρμόδιους φορείς και να αναλάβουν δράσεις προβολής του νησιού μας τόσο στην Ιταλία όσο και σε νέες αγορές.

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!