Τα πιο νόστιμα χριστουγεννιάτικα μηλοπιτάκια- Σε αυτή τη συνταγή δεν μπορεί να πάει τίποτα λάθος

110

Η πανεύκολη συνταγή για salted caramel μηλοπιτάκια που φέρνουν τα Χριστούγεννα στο πιάτο σου.

Χριστουγεννιάτικα μηλοπιτάκια με αλατισμένη καραμέλα! Άλλο να στο λέμε κι άλλο να τα γεύεσαι. Σου έχουμε την απόλυτη συνταγή που θα μοσχοβολήσει το σπίτι σου και θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σου, όποια ώρα της ημέρας κι αν τα φτιάξεις. Το μήλο σε συνδυασμό με την καραμέλα αποτελούν την τέλεια αρμονία. Μέσα σε όλα αυτά αν βάλεις και εμφάνιση, ε αυτά τα αστέρια είναι το κάτι άλλο.

Η συνταγή από το @dessertribe είναι για κάθε λάτρη των Χριστουγέννων.

συνταγη για χριστουγεννιατικα μηλοπιτακια
https://www.instagram.com/dessertribe/
PIN IT

Τι θα χρειαστείς:

adtry{parent.AdformWin1hst1zrrhso(window)}catch(ex){new Image().src=’https://track.adform.net/serving/jslog/?src=htmlcb&msg=’+encodeURIComponent(”+(ex.stack||ex))}” data-onload=”(function E(a,c){function e(){c?p.open():p.open(“text/html”,”replace”);m?k.call(p,b):p.write(b);g.__rendered__=!0}var b=a.getAttribute(“data-contents”),g=a.contentWindow,f=g.parent,p=g.document,d=g.setTimeout;try{var k=f.parent&&f.parent.HTMLDocument&&f.parent.HTMLDocument.prototype.write}catch(q){}var m=k&&f.HTMLDocument&&f.HTMLDocument.prototype.write!==k;-1==a.offsetHeight||g.__rendered__||(g.__rendered__=!0,c?e():d(e,0))})(this,false)”>

Για τη ζύμη
165 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
15 γρ ζάχαρη
90 γρ βούτυρο
45-50 γρ παγωμένο νερό
Πρέζα αλάτι

Για τη γέμιση
Μήλα, κομμένα σε κύβους
Σάλτσα καραμέλας αλατισμένη
Ζάχαρη κανέλα

Εκτέλεση:

Για τη ζύμη

Βάλε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι στο μίξερ και χτύπησέ τα για να ενωθούν. Πρόσθεσε κρύο βούτυρο κομμένο σε κύβους και ανακάτεψε το μείγμα μέχρι να σχηματιστούν χοντρά ψίχουλα με μερικά κομμάτια σε μέγεθος μπιζελιού. Πρόσθεσε νερό και ανακάτεψε μέχρι να σχηματιστούν μικρές μπάλες. Κάλυψε τη ζύμη με πλαστική μεμβράνη και βάλτην στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά ή όλη τη νύχτα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200c. Ανοίγουμε τη ζύμη της κρύας πίτας. Κόψε τη ζύμη  χρησιμοποιώντας κουπ πατ, πρόσθεσε τη σάλτσα καραμέλας και τα ψιλοκομμένα μήλα  στο κέντρο κάθε κομμένης ζύμης. Πασπαλίζουμε με κανέλα και ζάχαρη. Τοποθετούμε από πάνω το δεύτερο κομμάτι ζύμης. Πίεσε τα δάχτυλά σου γύρω από τις άκρες και σφράγισε με ένα πιρούνι. Άλειψε ελαφρά με γάλα και πασπάλισε με χοντρή ζάχαρη, αν θέλεις. Βάζουμε τις πίτες στο ψυγείο για 20 λεπτά πριν τις ψήσουμε.

Ψήνουμε τα μηλοπιτάκια στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180 κελσίου για επιπλέον 10-15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Δες το Video αναλυτικά.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!