Συνταγή για βελουτέ σούπα με πατάτα και καρότο

BY ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΑΣΙΑΜΗ

85

Η θερμοκρασία είναι πλέον χαμηλή και μια σούπα είναι ιδανική τόσο για μεσημεριανό όσο και βραδινό. Και σήμερα θα φτιάξεις την πιο θρεπτική με πατάτα και καρότο.

  • 3 μέτριες πατάτες κομμένες σε μικρά καρέ
  • 3 μεγάλα καρότα κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε ψιλά καρέ
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1½ λίτρο ζεστός ζωμός κότας
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα τηγάνι ζεσταίνει το ελαιόλαδο και σοτάρεις το κρεμμύδι για 2 περίπου λεπτά
  • Προσθέτεις το σκόρδο και συνεχίζεις το σοτάρισμα για 1 ακόμη λεπτό
  • Προσθέτεις τις πατάτες και τα καρότα και τα αφήνεις να βράσουν για 2-3 λεπτά
  • Ρίχνεις αλάτι, πιπέρι και τον ζωμό και ανακατεύεις
  • Αφήνεις τη σούπα να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 25 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά
  • Τα πολτοποιείς με το ραβδομπλέντερ μέχρι να πάρει βελουτέ υφή
  • Αν είναι πολύ πηχτή προσθέτεις λίγο νερό και τη αφήνεις να πάρει μία βράση
  • Τη σερβίρεις ζεστή και ρίχνεις από πάνω ρίγανη.

Κεντρική photo: iStock

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!