Ένας από τους αθλητές που ξεχώρισε με την παρουσία του το 2023 ήταν ο Μαρτσέλος Γεράσιμος του Ναυτικού Ομίλου Αργοστολίου.

Η χρονιά ξεκίνησε με τη συμμετοχή του στο Χειμερινό Πρωτάθλημα Κολύμβησης Π-Κ/Ε-Ν Νοτίου Ελλάδας το οποίο πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 3-5 Φεβρουαρίου στο ΟΑΚΑ.

Μέσα σε έντονο ανταγωνισμό ο αθλητής μας και με δεδομένο την ελλιπή προετοιμασία του καθώς το Κολυμβητήριο Αργοστολίου την περίοδο εκείνη παρέμενε ακόμα κλειστό κατάφερε να κατακτήσει την 5η θέση στα 50μ ελεύθερο ενώ είχε συμμετοχή και στα 100μ του ίδιου αγωνίσματος.

Η επίδοση αυτή του Γεράσιμου είχε ως αποτέλεσμα την επικαιροποίηση της παρουσίας του στις λίστες της ΚΟΕ με τους αθλητές και αθλήτριες που εντάσσονταν στις Προεθνικές ομάδες.

 

Μία σημαντική επιτυχία του Γεράσιμου ήταν η συμμετοχή του στην Τελική Φάση των Σχολικών Αγώνων Κολύμβησης που διεξήχθησαν στις 17 Μαρτίου στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Ν.Ιωνίας Βόλου.

Στον τελικό των 50μ ελεύθερο βελτιώνοντας το χρόνο του σε σχέση με τον προκριματικό κατέλαβε τη 2η θέση και το ασημένιο μετάλλιο.

 

Στις 8-9 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στο Κολυμβητήριο ” Α.Πεπανός” στην Πάτρα οι Κολυμβητικοί Αγώνες “ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΝΟΙΞΗΣ” όπου ο Γεράσιμος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και το κύπελλο στα 100μ ελεύθερο , το ασημένιο στα 50μ ελεύθερο και το χάλκινο στα 200μ ελεύθερο.

 

Ακολούθησε στις 30/6-1/7 το Περιφερειακό Πρωτάθλημα Κατηγορίων-Α΄Φάση Πανελληνίων Αγώνων που διεξήχθη επίσης στην Πάτρα με τον αθλητή μας να κατακτά τρία χρυσά μετάλλια στα 50 και 100μ ελεύθερο καθώς και στα 50μ πεταλούδα πιάνοντας παράλληλα τα όρια για τους Θερινούς Πανελλήνιους Αγώνες.

 

Από τις 14-17 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε στο ΟΑΚΑ η κορυφαία εγχώρια διοργάνωση το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κατηγορίων στο οποίο ο αθλητής του ΝΟΑ έδωσε το καλύτερό του εαυτό και στάθηκε αντάξιος των αντιπάλων του.

Ο Γεράσιμος κατάφερε να τερματίσει στον προκριματικό του αγωνίσματος των 50 μ. ελεύθερο 4ος με χρόνο 24.23 και στον τελικό του ίδιου αγωνίσματος με χρόνο 24.42 κατέκτησε την 6η θέση.

 

Στο ξεκίνημα της νέας αγωνιστικής περιόδου και πιο συγκεκριμένα στις 5 Νοεμβρίου διεξήχθη στο Κολυμβήτηριο Αγρινίου το Παμπεριφερειακό Πρωτάθλημα σε 25 πισίνα.

Ο Γεράσιμος Μαρτσέλος διέπρεψε για μια ακόμα φορά κατακτώντας δύο χρυσά μετάλλια στα 50 και 100μ ελεύθερο και ένα ασημένιο στα 50μ πεταλούδα.

Μάλιστα ο χρόνος που σημείωσε στα 50μ ελεύθερο(24.51) τον κατέταξε 3ο σε όλες τις Περιφέρειες..!!!

 

Η χρονιά έκλεισε με το 30ο Κύπελλο Χριστουγέννων που διοργάνωσε με επιτυχία η ΝΕ Πατρών στο Κολυμβητήριο “Α.Πεπανός” .

Εκεί ο αθλητής μας επιβεβαίωσε την κυριαρχία του στα 50μ ελεύθερο κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο ενώ κατέκτησε επίσης δύο ασημένια μετάλλια στα 100μ ελεύθερο και στα 50μ πεταλούδα.

 

Μια εκπληκτική χρονιά για το Γεράσιμο Μαρτσέλο κατακτώντας συνολικά 13 μετάλλια , 7 χρυσά , 5 ασημένια και 1 χάλκινο.

Αξίζουν πραγματικά πολλά μπράβο στον αθλητή μας για τις διακρίσεις του αυτές καθώς και στην προπονήτρια του Αλεξία Μωραίτη.

Ευχόμαστε και στους δύο καλές γιορτές με υγεία πάνω απ’όλα και το 2024 να τους φέρει ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες…!!!

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!