Οι στιλιστικές συμβουλές που θα γίνουν το δικό σας fashion mantra για το 2024

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΙΠΕΡΗ

42

Πέντε στιλιστικές συμβουλές που θα αλλάξουν τον τρόπο που αντιμετωπίζετε το προσωπικό στιλ σας.

Νέα χρονιά σημαίνει νέοι στόχοι, αλλά και νέες στιλιστικές συμβουλές που έχουν έναν σημαντικό στόχο. Να μας βοηθήσουν να εξελίξουμε το προσωπικό στιλ μας, να αντιληφθούμε με έναν διαφορετικό και πιο έξυπνο τρόπο τις τάσεις της μόδας και εν γένει τις εξελίξεις της.

Εμπιστευτείτε την εκρηκτική γοητεία του κόκκινου

Εάν η εν λόγω σεζόν ήταν απόχρωση, θα ήταν σίγουρα το κόκκινο χρώμα. Φορέματα και φούστες, καλσόν και παπούτσια, τσάντες και πουκάμισα, κοστούμια και παντελόνια στις αποχρώσεις του κόκκινου αναλαμβάνουν να χαρίσουν την απαραίτητη ένταση στο στιλ μας. Σε περίπτωση όμως που ανήκετε στη λίστα των πιο διαστακτικών όσον αφορά στα έντονα χρώματα, προτείνουμε να υποκύψετε στο cherry red ή μπορντό που επίσης είναι μία από τις προτάσεις του fashion crowd.

Ανανεώστε το στιλ σας με ένα statement καλσόν

Εάν υπάρχει ένα trend, στο οποίο αξίζει να υποκύψετε, τότε τα statement καλσόν είναι μία από τις επικρατέστερες επιλογές. Καλσόν σε έντονα χρώματα όπως το μπορντό, το γαλάζιο ή το κίτρινο. Καλσόν από δαντέλα σε μαύρο, λευκό ή ρομαντικό ροζ χρώμα. Καλσόν διακοσμημένα με μικρά στρας ή πέρλες. Καλσόν με glitter ή mettalic όψη. Όποια κι αν είναι η προσθήκη που θα κάνετε στη συλλογή σας, να είστε σίγουρες πως θα ανανεώσει στη στιγμή το στιλ σας. Όσον αφορά στο styling, προτείνουμε να τα συνδυάσετε με έναν safe τρόπο, δηλαδή με ένα μαύρο φόρεμα ή μία μαύρη φούστα. Εναλλακτικά, μπορείτε να τα φορέσετε κάτω από τα παντελόνια σας, ώστε να φαίνονται ως η λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά στα looks σας.

Δημιουργήστε τη δική σας capsuse wardrobe

Μία εξίσου σημαντική συμβουλή που πρόκειται να αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβανόσαστε τη μόδα και το προσωπικό στιλ είναι πως κάθε γυναίκα έχει τη δική της capsule γκαρνταρόμπα. Για να κατανοήσετε ποια είναι τα κομμάτια που απαρτίζουν τη δική σας, αναλογιστείτε ποια είναι τα ρούχα που επιλέγετε να φορέσετε στην καθημερινότητα. Εκείνα που σας κάνουν να αισθάνεστε αυτοπεποίθηση και σας γεμίζουν με σιγουριά. Μπορεί να είναι ένα φόρεμα με παγιέτες και όχι ένα little black dress. Μπορεί να είναι μία φούστα από τούλι και όχι μία μαύρη pencil φούστα. Μπορεί να είναι μία faux fur και όχι μία μπεζ καμπαρντίνα. Εμπλουτίστε τη συλλογή σας με ό,τι σας κάνει να αισθάνεστε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας σε καθημερινή βάση.

Το στιλ δεν έχει ηλικία

Το στιλ είναι τρόπος έκφρασης, μέρος της προσωπικότητάς μας και ένας τρόπος για να δείξουμε στον κόσμο ποιοι είμαστε, αλλά και ποιοι οραματιζόμαστε να γίνουμε. Συνεπώς, τη νέα χρονιά φροντίστε να δημιουργήσετε εμφανίσεις που σας κάνουν να νιώθετε ο εαυτός σας χωρίς να αξιολογείτε τα ρούχα με βάση την ηλικία σας.

Οι τάσεις της μόδας είναι απλώς προτάσεις

Όποιο έτος κι αν καλωσορίζουμε, μία από τις σημαντικότερες συμβουλές μόδας που χρειάζεται να έχετε στον νου σας είναι πως δεν χρειάζεται να υιοθετείτε όλες τις τάσεις που βρίσκονται στην επικαιρότητα. Κάθε σεζόν, οι οίκοι παρουσιάζουν τις συλλογές τους και ταυτόχρονα τα trends που θα μας απασχολήσουν. Δύο συλλογές για κάθε μία σεζόν (Φθινόπωρο/Χειμώνας και Άνοιξη/Καλοκαίρι), συλλογές Haute Couture, συλλογές Cruise και Métiers d’Art. Το μέγεθος των τάσεων που παρουσιάζονται είναι δυσανάλογο και τον αριθμό των trends που μπορούμε όντως να υιοθετήσουμε.

Για τη νέα χρονιά λοιπόν, προτείνουμε να ξεκινήσετε να αντιμετωπίζετε τα trends με έναν εναλλακτικό τρόπο, δηλαδή ως προτάσεις. Γνωρίζοντας ποιο είναι το στιλ σας, μπορείτε να το διανθίσετε με κάποια trends, αφού όμως τα έχετε πρώτα αξιολογήσει προσεκτικά. Ο στόχος είναι να μην γεμίσετε τη ντουλάπα σας απλώς με ρούχα και αξεσουάρ που βρίσκονται στην επικαιρότητα, αλλά με κομμάτια που θα λειτουργήσουν ως η τέλεια πινελιά που θα φέρει έναν αέρα επικαιρότητας στο ντύσιμό σας.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!