Η θερμοκρασία κατεβαίνει και οι πίτες είναι η ωραιότερη λύση τόσο για το μεσημέρι όσο και το βράδυ. Και με κιμά είναι η πιο απολαυστική που μπορείς να πάρεις και στο γραφείο.
Συστατικά
-
- 7 φύλλα χωριάτικα
- 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε καρέ
- μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- άνηθος, ψιλοκομμένος
- 2 αυγά
- 3 κ. σ. κασέρι τριμμένο
- 1 κ. γλ. μπαχάρι τριμμένο
- 2-3 κ. σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Για τη γέμιση θα χρειαστείς
- 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε καρέ
- λίγο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- λίγο άνηθος, ψιλοκομμένος
- 2 αυγά
- 3 κ. σ. κασέρι, τριμμένο
- 1 κ. γλ. μπαχάρι τριμμένο
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια κατσαρόλα ή ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι ρίχνεις ελαιόλαδο, περιμένεις να κάψει και σοτάρεις το κρεμμύδι μαζί με τον κιμά
- Ανακατεύεις πολύ καλά για 5-6 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα ο κιμάς και προσθέτεις τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα αυγά και το τυρί συνεχίζοντας το ανακάτεμα με την ξύλινη κουτάλα για 3-4 λεπτά ακόμη
- Αφαιρείς το σκεύος από την εστία και το αφήνεις στην άκρη
- Μόλις κρυώσει ρίχνεις τα αυγά αφού τα χτυπήσεις καλά και το τυρί και ανακατεύεις
- Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180°C και με ένα πινέλο αλείφεις το ταψί
- Λαδώσεις τρία φύλλα και τα απλώνεις στο ταψί ώστε να καλύψεις και τα πλαϊνά του μέρη
- Ρίχνεις από πάνω τη μισή γέμιση του κιμά και με τη σπάτουλα την στρώνεις να πάει παντού
- Βάζεις από πάνω ένα φύλλο και πάλι λαδωμένο και ρίχνεις την υπόλοιπη γέμιση
- Στρώνεις τα τρία τελευταία λαδωμένα φύλλα και τα γυρνάς προς τα μέσα έτσι ώστε να καλύψεις τη γέμιση του κιμά
- Ρίχνεις σε ένα μπολ τον τον κρόκο, το αλεύρι, 2 κουταλιές ελαιόλαδο και 2 κουταλιές της σούπας νερό ανακατεύεις καλά μέχρι να γίνει ομοιογενές μείγμα και με ένα πινέλο αλείφεις το την πίτα
- Την βάζεις στο φούρνο και την αφήνεις να ψηθεί για 1 περίπου ώρα μέχρι να πάρει χρώμα.