Τα ζυμαρικά είναι πάντα μια καλή ιδέα για το Κυριακάτικο τραπέζι και σήμερα θα φτιάξεις ριγκατόνι στο φούρνο με μπρόκολο που είναι εκτός από λαχταριστό πιάτο και υγιεινό.
Συστατικά
- 1 κιλό ριγκατόνι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 10 φέτες μπέικον κομμένο σε μικρά καρέ
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 2 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
- 400ml κρέμα γάλακτος light
- 200γρ. τυρί γκούντα τριμμένο
- 100γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
- 100γρ. γραβιέρα τριμμένη
- 1 μεσαίο μπρόκολο κομμένο σε μικρά μπουκέτα
- 3 αβγά
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200 βαθμούς
- Γεμίζεις μια κατσαρόλα με νερό, ρίχνεις αλάτι και τα ζυμαρικά
- Τα αφήνεις να βράσουν και τα βγάζεις 2 περίπου λεπτά πριν από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία
- Σε ένα τηγάνι ρίχνεις 1 κ.σ. ελαιόλαδο και περιμένεις να κάψει
- Τσιγαρίζεις το μπέικον και μόλις πάρει χρώμα προσθέτεις τα κρεμμύδια και το σκόρδο ανακατεύοντας για 3-4 λεπτά
- Προσθέτεις την κρέμα γάλακτος και συνεχίζεις να ανακατεύεις για 2-3 λεπτά ακόμη
- Αποσύρεις το τηγάνι και το αφήνεις για λίγο να κρυώσει
- Βάζεις το μείγμα με την κρέμα γάλακτος στην κατσαρόλα με τα ζυμαρικά και τα τυριά, το μπρόκολο και πιπέρι
- Προσθέτεις τα αβγά και ανακατεύεις πολύ καλά
- Βουτυρώνεις το πυρέξ και αδειάζεις το μείγμα με τα ζυμαρικά
- Αφήνεις το σουφλέ να ψηθεί για 25 περίπου λεπτά.