Συνταγή για ρύζι με σπανάκι και σταφίδες

BY ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΑΣΙΑΜΗ

28

Αν είσαι vegan σήμερα θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρύζι με σπανάκι και σταφίδες που χαρίζουν μια γλυκιά λεπτομέρεια στο πιάτο.

  • 250 γρ. ρύζι
  • 1/3 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1/4 μάτσο άνηθο ψιλοκομμένο
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 250 γρ. σπανάκι χοντροκομμένο
  • 100 γρ. καρυδόψιχα, τριμμένη
  • 1/2 φλ. σταφίδες
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μία μεσαία κατσαρόλα σοτάρεις τα καρύδια για 3 λεπτά
  • Προσθέτεις το ελαιόλαδο και σοτάρεις τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2 λεπτά
  • Ρίχνεις το ρύζι ανακατεύεις καλά και προσθέτεις 750 ml ζεστό νερό
  • Το αφήνεις να βράσεις για 15 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσει το ρύζι
  • Προσθέτεις τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύεις με την ξύλινη κουτάλα και το αφήνεις 5 περίπου λεπτά ακόμη
  • Αποσύρεις την κατσαρόλα από τη φωτιά σκεπάζεις με το καπάκι και την αφήνεις στην άκρη για 10 λεπτά και σερβίρεις.

Κεντρική photo: iStock

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!