Συνταγή για ριζότο με μανιτάρια

BY ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΑΣΙΑΜΗ

51

Ένα από τα πιο νόστιμα και εύκολα πιάτα κατάλληλο τόσο για μεσημεριανό όσο και βραδινό.

  • 200g ρύζι σιταριού για ριζότο
  • ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1l ζεστό ζωμός λαχανικών
  • 25g μανιτάρια, τύπου πορτσίνι
  • 100g φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε τέταρτα
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 100ml λευκό κρασί
  • 1l ζεστό ζωμός λαχανικών
  • 1 κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος light
  • ματσάκι σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • Λίγη τριμμένη παρμεζάνα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάζεις το ρύζι σε ένα μπολ και το καλύπτεις με κρύο νερό
  • Σε ένα δεύτερο μπολ με βραστό νερό ρίχνεις τα μανιτάρια και τα αφήνεις στην άκρη για 20 λεπτά
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι με ελαιόλαδο, σοτάρεις το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2 λεπτά
  • Προσθέτεις τα μανιτάρια και μαγειρεύεις για άλλα 2 λεπτά
  • Παράλληλα, στραγγίζεις το ρύζι και το προσθέτεις στο τηγάνι μαζί με το κρασί
  • Το αφήνεις να βράσει σε μέτρια φωτιά, μέχρι να εξατμιστεί το νερό ανακατεύοντας συχνά
  • Αφού στραγγίξεις τα μανιτάρια τα ρίχνεις στο τηγάνι μαζί με 1 φλ. ζωμό λαχανικών
  • Ανακατεύεις πολύ καλά, ρίχνοντας 1 φλιτζάνι κάθε φορά που εξατμίζεται
  • Όταν εξατμιστεί και το τελευταίο φλιτζάνι ζωμού προσθέτεις την κρέμα γάλακτος και συνεχίζεις το ανακάτεμα
  • Ρίχνεις αλάτι και πιπέρι και το βγάζεις από τη φωτιά
  • Σερβίρεις ρίχνοντας από πάνω παρμεζάνα.

Κεντρική photo: iStock

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!