Ένα από τα πιο νόστιμα και εύκολα πιάτα κατάλληλο τόσο για μεσημεριανό όσο και βραδινό.
Συστατικά
- 200g ρύζι σιταριού για ριζότο
- ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1l ζεστό ζωμός λαχανικών
- 25g μανιτάρια, τύπου πορτσίνι
- 100g φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε τέταρτα
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 100ml λευκό κρασί
- 1l ζεστό ζωμός λαχανικών
- 1 κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος light
- 1 ματσάκι σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
- Λίγη τριμμένη παρμεζάνα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάζεις το ρύζι σε ένα μπολ και το καλύπτεις με κρύο νερό
- Σε ένα δεύτερο μπολ με βραστό νερό ρίχνεις τα μανιτάρια και τα αφήνεις στην άκρη για 20 λεπτά
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι με ελαιόλαδο, σοτάρεις το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2 λεπτά
- Προσθέτεις τα μανιτάρια και μαγειρεύεις για άλλα 2 λεπτά
- Παράλληλα, στραγγίζεις το ρύζι και το προσθέτεις στο τηγάνι μαζί με το κρασί
- Το αφήνεις να βράσει σε μέτρια φωτιά, μέχρι να εξατμιστεί το νερό ανακατεύοντας συχνά
- Αφού στραγγίξεις τα μανιτάρια τα ρίχνεις στο τηγάνι μαζί με 1 φλ. ζωμό λαχανικών
- Ανακατεύεις πολύ καλά, ρίχνοντας 1 φλιτζάνι κάθε φορά που εξατμίζεται
- Όταν εξατμιστεί και το τελευταίο φλιτζάνι ζωμού προσθέτεις την κρέμα γάλακτος και συνεχίζεις το ανακάτεμα
- Ρίχνεις αλάτι και πιπέρι και το βγάζεις από τη φωτιά
- Σερβίρεις ρίχνοντας από πάνω παρμεζάνα.
Κεντρική photo: iStock