Συνταγή για κουνουπίδι ογκρατέν

BY ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΑΣΙΑΜΗ

55

Το κουνουπίδι είναι super food κι αν θέλεις να το λατρέψει όλη η οικογένεια θα το φτιάξεις ογκρατέν. 

  • 1 μέτριο κουνουπίδι κομμένο σε μικρά μπουκέτα
  • 80 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 1/3 κουτ. γλυκού πάπρικα

Για την μπεσαμέλ θα χρειαστείς

  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 120 γρ. βούτυρο αγελάδας
  • 80 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 700 ml φρέσκο γάλα
  • 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
  • 1/2 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 60 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζεις το κουνουπίδι για 5 περίπου λεπτά
  • Το στραγγίζεις καλά και το απλώνεις σε ένα πυρίμαχο σκεύος
  • Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180°C
  • Ρίχνεις αλάτι και πιπέρι και το αφήνεις στην άκρη
  • Σε μια φαρδιά κατσαρόλα λιώνεις το βούτυρο σε μέτρια φωτιά
  • Ρίχνεις το κρεμμύδι και το σοτάρεις για 4 περίπου λεπτά ανακατεύοντας
  • Προσθέτεις το αλεύρι και ανακατεύεις πολύ καλά με το σύρμα μέχρι να γίνει το μείγμα ομοιογενές
  • Ρίχνεις αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και σταδιακά το γάλα
  • Συνεχίζεις το καλό ανακάτεμα με το σύρμα ώστε να μην σβολιάσει η μπεσαμέλ
  • Την αποσύρεις από την εστία ρίχνεις το αυγό και ανακατεύεις πολύ καλά
  • Ρίχνεις στη μπεσαμέλ το τυρί και συνεχίζεις το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθεί
  • Την ρίχνεις στο σκεύος με το κουνουπίδι έτσι ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια
  • Ψήνεις για 40 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και το σερβίρεις ζεστό.

Κεντρική photo: iStock

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!