More
    Αρχική LIFESTYLE Μαγειρική

    Κλασικό μωσαϊκό από τον Στέλιο Παρλιάρο

    ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ

    120

    Ο κορμός σοκολάτας είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο αγαπητά γλυκά για τους λάτρεις της σοκολάτας. Με συνοδεία παγωτού και έξτρα σιρόπι σοκολάτας ή σκέτο είναι το ιδανικό γλύκισμα για όλες τις εποχές του χρόνου.

    Διαδικασία

    Βήμα 1

    Σε ένα μπολ πιέζουμε ελαφρά με τα χέρια μας τα μπισκότα μέχρι να σπάσουν. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το βούτυρο και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε συχνά και συνεχόμενα ωσότου το βούτυρο και η ζάχαρη λιώσουν προσέχοντας όμως να μην βράσουν. Προσθέτουμε το κακάο και το κονιάκ.

    Βήμα 2

    Αδειάζουμε το μείγμα πάνω από τα μπισκότα και ανακατεύουμε καλά τα υλικά. Στη συνέχεια, το μεταφέρουμε σε φόρμα του κορμού ή εναλλακτικά σε φόρμα του κέικ.

    Βήμα 3

    Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για ένα βράδυ για να σφίξει καλά. Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε το γλυκό κομμένο σε φέτες.

    Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Captcha verification failed!
    CAPTCHA user score failed. Please contact us!