Η κοτόπιτα είναι κατάλληλη τόσο ως συνοδευτική όσο και ως κύριο πιάτο ή σνακ στο γραφείο.
Συστατικά
- 1 πακέτο φύλλο χωριάτικο
- 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 700 γρ. κοτόπουλο στήθος, χωρίς κόκκαλο, ψιλοκομμένο
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι
- Λίγο μοσχοκάρυδο, τριμμένο
- 1/2 φλιτζάνι σταφίδες
- 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
- 1 ματσάκι μαϊντανό, αλάτι, κόκκινο πιπέρι
- 1 αβγό
- ελαιόλαδο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθερμαίνεις το φούρνο σου στους 180 βαθμούς C.
- Σε ένα τηγάνι, σοτάρεις, αρχικά το κρεμμύδι με το κοτόπουλο
- Μόλις το κοτόπουλο αρχίζει να βράζει το σβήνεις με το λευκό κρασί.
- Ρίχνεις μέσα σιγά-σιγά τις σταφίδες, το μαϊντανό, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι.
- Το απομακρύνεις από τη φωτιά και αφού κρυώσει λίγο, προσθέτεις το γιαούρτι και την κρέμα γάλακτος.
- Στρώνεις το ελαφρώς λαδωμένο σου ταψί με πατσαβουριασμένα φύλλα. Πάνω στα στρωμένα φύλλα, περιχύνεις το μείγμα και από πάνω σκεπάζεις με ακόμα περισσότερα φύλλα.
- Χτυπάς το αβγό με λίγο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και με ένα πινελάκι “περνάς” τα πάνω φύλλα.
- Κάνεις μικρές χαρακιές με το μαχαίρι σου και την τρυπάς σε ορισμένα σημεία, για να παίρνει αέρα.
- Ψήνεις για περίπου 45 λεπτά στους 180 βαθμούς και απολαμβάνεις.
Κεντρική photo: iStock