Και πάλι στο σφυρί η πολυτελής θαλαμηγός “AMOR”

81

Γράφει ΣΤΑΥΡΟΣ ΓΡΙΜΑΝΗΣ

Προς νέο σφυρί «πλέει» αύριο και το σκάφος αναψυχής «Amor». Ο πρώτος πλειστηριασμός, με επισπεύδουσα την Intrum, είχε προγραμματιστεί για τις 28 Δεκεμβρίου 2022, με τιμή εκκίνησης 300.000 ευρώ, ωστόσο την τελευταία στιγμή οδηγήθηκε σε αναστολή. Το luxury yacht ανέβηκε ξανά στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις 12 Ιουλίου 2023 αλλά και πάλι το σφυρί ανεστάλη, ενώ αύριο βγαίνει με την ίδια τιμή εκκίνησης. Πρόκειται για επαγγελματικό-τουριστικό και υπό ελληνική σημαία σκάφος, χτισμένο το 2002 από τα φημισμένα ναυπηγεία της Ferretti.

Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης, το συγκεκριμένο Ferretti 77 χαρακτηρίζεται τέλεια εξοπλισμένο για ναύλωση στα ελληνικά νησιά και η αγοραία αξία του, λαμβάνοντας υπόψη την ηλικία, τον εξοπλισμό και τα τρέχοντα επίπεδα αγοράς, προσδιορίζεται στο ποσό των 446.000 ευρώ. Έτσι η τιμή εκκίνησης των 300.000 ευρώ αντιπροσωπεύει τα 2/3 της εμπορικής του αξίας. Είναι κατασκευασμένο από ενισχυμένο πλαστικό G.R.P, έχει μήκος 23,50 μέτρων, και κινείται μέσω δύο μηχανών Caterpillar ιπποδυνάμεως 1044 KW εκάστη.

Το «Amor» σύμφωνα με διεθνείς ιστοσελίδες ναύλωσης σκαφών, τουλάχιστον μέχρι πρόσφατα προσφερόταν προς ενοικίαση με τιμές από 29.400 ευρώ (τη χαμηλή τουριστικά περίοδο), μέχρι 32.900 ευρώ τη high season (Ιούλιος-Αύγουστος). Όπως αναφέρεται, διαθέτει μεγάλο χώρο ηλιοθεραπείας στο κατάστρωμα, με ανεμπόδιστη θέα στη θάλασσα, ξαπλώστρες, μπάρμπεκιου, τραπεζαρία και αναδιπλούμενο κάλυμμα για προστασία από τη ζέστη στη διάρκεια της ημέρας.

Στην πλώρη υπάρχουν περισσότερες ξαπλώστρες και το πίσω κατάστρωμα προσφέρεται για φαγητό. Το εσωτερικό του χαρακτηρίζεται ζεστό και φιλόξενο, ενώ περιλαμβάνει ευρύχωρο και καλά σχεδιασμένο σαλόνι και ξεχωριστή τραπεζαρία για πιο επίσημα γεύματα.

Κάτω από τα καταστρώματα, υπάρχει μια μεγάλη καμπίνα Master, ένα VIP υπνοδωμάτιο και δύο δίκλινα δωμάτια, που φιλοξενούν έως και οκτώ επισκέπτες σε όμορφα διακοσμημένες καμπίνες, καθεμία με ιδιωτικό μπάνιο.

Διαθέτει διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές καθώς και σύγχρονα «παιχνίδια» για τη θάλασσα, όπως το 4 μέτρων Novurania tender με κινητήρα 60 ίππων, SeaDoo RXX 255 jetski, θαλάσσιο σκι, SUP, κανό 2 ατόμων, εξοπλισμό ψαρέματος και κατάδυσης κ.α.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!