Συνταγή για φριτάτα με μπρόκολο

BY ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΑΣΙΑΜΗ

55

Φριτάτα είναι η ομελέτα στη γαλλική έκδοση. Με μπρόκολο και φέτα είναι απλά απολαυστική και τέλεια για πρωινό ή brunch,

  • 1 κ.σ. βούτυρο ανάλατο
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 φλ. μπρόκολο, καθαρισμένο και κομμένο σε μερίδες
  • 7 μεγάλα αβγά
  • 1 φλ. φέτα τριμμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα τηγάνι, λιώνεις το βούτυρο σε μέτρια φωτιά
  • Προσθέτεις το κρεμμύδι και σοτάρεις με μία ξύλινη κουτάλα για 4 λεπτά
  • Ρίχνεις το κομμένο μπρόκολο, ανακατεύεις και το τηγανίζεις για  10 περίπου λεπτά
  • Αλατοπιπερώνεις και συνεχίζεις το ανακάτεμα
  • Σε ένα μπολ, σπας τα αβγά και τα ανακατεύεις
  • Προσθέτεις αλάτι και πιπέρι και μεταφέρεις το μείγμα στο τηγάνι
  • Θρυμματίζεις τη φέτα με τα χέρια και τα ρίχνεις στο τηγάνι
  • Τα αφήνεις να ψηθούν για 5 λεπτά
  • Μεταφέρεις το τηγάνι σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνεις για 5 λεπτά στους 180 βαθμούς C
  • Αφαιρείς από το φούρνο, μοιράζεις σε μερίδες και απολαμβάνεις τη φριτάτα σου ζεστή.

Κεντρική photo: iStock

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!