Μελωμένο φαγάκι με λαχταριστά καλαμαράκια, πλούσια ντοματένια σάλτσα μαγειρεμένα με κριθαράκι και μπόλικη φέτα.
Υλικά
Μερίδες: 4-5
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε καλαμάρια γιουβέτσι, αρχικά ζεσταίνουμε, σε μια κατσαρόλα, το λάδι σε μέτρια φωτιά.
- Σοτάρουμε τα καλαμάρια για 2-3 λεπτά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα.
- Ρίχνουμε την πιπεριά, το κρεμμύδι και το σκόρδο, σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό ανακατεύοντας.
- Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Ρίχνουμε τη ντομάτα, αλατοπίπερο και 250 ml νερό ζεστό.
- Μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα καλαμάρια.
- Παράλληλα, σε μια άλλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει ρίχνουμε το κριθαράκι και βράζουμε για 8-9 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
- Στραγγίζουμε και αδειάζουμε στην κατσαρόλα με τα καλαμάρια.
- Προσθέτουμε τη φέτα, ανακατεύουμε απαλά να αναμειχθούν.
- Μαγειρεύουμε για άλλα 8-10 λεπτά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε λίγο το φαγητό να σταθεί και σερβίρουμε τα καλαμάρια γιουβέτσι.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 162.