Καλαμάρια γιουβέτσι στην κατσαρόλα

από την:Νίκη Χρυσανθίδου, Food styling: Tina Webb Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος Βοηθός Food Stylist: Ματίνα Πετρούτσα Βοηθός Φωτογράφου: Μανώλης Κάπα

25

Μελωμένο φαγάκι με λαχταριστά καλαμαράκια, πλούσια ντοματένια σάλτσα μαγειρεμένα με κριθαράκι και μπόλικη φέτα.

Υλικά

Μερίδες: 4-5

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε καλαμάρια γιουβέτσι, αρχικά ζεσταίνουμε, σε μια κατσαρόλα, το λάδι σε μέτρια φωτιά.
  2. Σοτάρουμε τα καλαμάρια για 2-3 λεπτά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα.
  3. Ρίχνουμε την πιπεριά, το κρεμμύδι και το σκόρδο, σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό ανακατεύοντας.
  4. Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  5. Ρίχνουμε τη ντομάτα, αλατοπίπερο και 250 ml νερό ζεστό.
  6. Μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα καλαμάρια.
  7. Παράλληλα, σε μια άλλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει ρίχνουμε το κριθαράκι και βράζουμε για 8-9 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
  8. Στραγγίζουμε και αδειάζουμε στην κατσαρόλα με τα καλαμάρια.
  9. Προσθέτουμε τη φέτα, ανακατεύουμε απαλά να αναμειχθούν.
  10. Μαγειρεύουμε για άλλα 8-10 λεπτά.
  11. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε λίγο το φαγητό να σταθεί και σερβίρουμε τα καλαμάρια γιουβέτσι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 162.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!