Ινδία: Πολιτείες απαγορεύουν το ροζ μαλλί της γριάς λόγω καρκινογόνου ουσίας

25

Προηγήθηκαν έλεγχοι δειγμάτων που ελήφθησαν από πλανόδιους πωλητές. Ποια η ύποπτη ουσία του εντοπίστηκε και ποια η ποιοι συνηθισμένη χρήση της.

Μπορεί το ροζ μαλλί της γριάς να προκαλέσει καρκίνο;
Κάποιες πολιτείες στην Ινδία είναι πεπεισμένες περί αυτού και έχουν προχωρήσει στην απαγόρευση πώληση της ροζ, γλυκιάς λιχουδιάς.
Την περασμένη εβδομάδα, η νότια πολιτεία Ταμίλ Ναντού εφάρμοσε την απαγόρευση, αφού εργαστηριακοί έλεγχοι επιβεβαίωσαν την παρουσία μιας ουσίας που μπορεί να προκαλεί καρκίνο, και συγκεκριμένα της Rhodamine-B, σε δείγματα που στάλθηκαν για δοκιμή.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η περιοχή Πουντουτσέρι απαγόρευσε επίσης το γλύκισμα ενώ άλλες πολιτείες έχουν αρχίσει να κάνουν ελέγχους σε δείγματα.
Το μαλλί της γριάς, που ονομάζεται buddi-ka-baal στην Ινδία είναι δημοφιλές μεταξύ των παιδιών σε όλο τον κόσμο. Απαντάται σε πάρκα ψυχαγωγίας, εκθέσεις και άλλους χώρους διασκέδασης όπου συχνάζουν παιδιά, που τους αρέσει πολύ λόγω της κολλώδους υφής του που λιώνει στο στόμα.

Αλλά ορισμένοι Ινδοί αξιωματούχοι λένε πως το γλύκισμα δεν είναι καθόλου αθώο.
Ο Π.Σαθίς Κουμάρ υπεύθυνος για την ασφάλεια των τροφίμων στην πόλη Τσενάι στο Ταμίλ Ναντού, είπε στην εφημερίδα Indian Express ότι οι μολυσματικές ουσίες στο μαλλί της γριάς «θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε καρκίνο και να επηρεάσουν όλα τα όργανα του σώματος».

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!