Το ωμό κρέας πουλερικών μπορεί να φιλοξενήσει διάφορους τύπους βακτηρίων, συμπεριλαμβανομένης της σαλμονέλας.
Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων εκτιμούν ότι περίπου 1 εκατομμύριο άνθρωποι αρρωσταίνουν από την κατανάλωση μολυσμένων πουλερικών κάθε χρόνο μόνο στις ΗΠΑ, αναφέρει το Science Alert.
Τα συμπτώματα της τροφικής δηλητηρίασης περιλαμβάνουν πυρετό, ναυτία, έμετο, διάρροια και λοιμώξεις του αίματος που, ακόμη και σε υγιείς ανθρώπους, μπορούν να οδηγήσουν σε νοσηλεία και θάνατο.