Τα αχλάδια είναι φρούτο της εποχής και θα φτιάξεις με αυτά το ωραιότερο γλύκισμα.
- 4 αχλάδια
- 1 κ.γλ. κανέλα τριμμένη
- 2 κ.σ. καρύδια ψιλοκομμένα
- 2 κ.σ. σταφίδες
- 1/4 κούπας μέλι
- 1 κ.γ. βούτυρο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς
- Βουτυρώνεις ένα πυρίμαχο σκεύος
- Κόβεις τα αχλάδια στη μέση χωρίς να αφαιρέσεις τη φλούδα και βγάζεις με ένα μικρό κουτάλι τα κουκούτσια
- Τα τοποθετείς στο σκεύος, το ένα δίπλα στο άλλο με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω
- Ρίχνεις από πάνω την κανέλα και τα γεμίζεις με καρύδια και σταφίδες
- Αν σου περισσέψουν υλικά τα τοποθετείς μέσα στο σκεύος
- Ρίχνεις από πάνω το μέλι και τα ψήνεις για μισή περίπου ώρα μέχρι τα αχλάδια να μαλακώσουν.
- Στα 15 περίπου λεπτά ανοίγεις το φούρνο και απλώνεις προσεχτικά πάνω από τα αχλάδια το σιρόπι από το σκεύος.