Σέσκουλα, πορτοκάλια κοτόπουλο και μουστάρδα συνθέτουν αυτήν την λαχταριστή χειμωνιάτικη συνταγή.
Για τη σάλτσα
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε κοτόπουλο με σέσκουλα και σάλτσα μουστάρδας, αρχικά κόβουμε τα κοτσάνια των χόρτων σε ψιλά φετάκια, περίπου 1 εκ. Τα φύλλα τα χοντροκόβουμε.
- Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο.
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για περίπου 3 – 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει όσο γίνεται από όλες τις πλευρές.
- Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και το θυμάρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3 – 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Σβήνουμε με το χυμό πορτοκαλιού, ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα για περίπου 1 λεπτό και ρίχνουμε περίπου 500 ml ζεστό νερό.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο.
- Τότε, ρίχνουμε τα κοτσάνια από τα σέσκουλα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 5 – 7 λεπτά, με ξεσκέπαστη την κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε και τα φύλλα από τα σέσκουλα και τα μαγειρεύουμε όλα μαζί για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς όμως να λιώσουν.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και με μια κουτάλα της σούπας βγάζουμε περίπου 1 ½ φλιτζ. τσαγιού από το ζουμί του φαγητού και το βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε στο σκεύος με το ζουμί όλα τα υλικά της σάλτσας και τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας με το σύρμα, για περίπου 3 – 4 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.
- Περιχύνουμε το κοτόπουλο με τα σέσκουλα, σείουμε την κατσαρόλα ώστε η σάλτσα να ενωθεί με το ζουμί του φαγητού και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 54.