Φασολάδα με λίγο πορτοκάλι

από την: Νένα Ισμυρνόγλου, Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος, Βοηθός Φωτογράφου: Μανώλης Κάπα, Food styling: Tina Webb Βοηθός Food Stylist: Ματίνα Πετρούτσα

52

Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού αλλάζει το παιχνίδι σ’ αυτά τα κλασικά κατά τα άλλα φασόλια, που μαγειρεύονται με ντομάτα και λαχανικά. Και το μπούκοβο, όμως τους πάει πολύ.

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε φασολάδα με πορτοκάλι, αρχικα σιγοβράζουμε, σε μέτρια κατσαρόλα, τα φασόλια σε 4-5 φλιτζ. τσαγιού νερό, για 20 λεπτά.
  2. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια και μαγειρεύουμε για άλλα 40 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, με σκεπασμένη κατσαρόλα.
  3. Δυναμώνουμε ξανά τη φωτιά, ρίχνουμε την ντομάτα, τον χυμό πορτοκαλιού, το καρότο, το σέλινο, το κυδώνι, το μπούκοβο, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 15 λεπτά.
  4. Ρίχνουμε το λάδι, τον χυμό λεμονιού, το ξύσμα πορτοκαλιού και το δεντρολίβανο, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
  5. Σερβίρουμε τη φασολάδα όπως είναι ή, αν τη θέλουμε πιο χυλωμένη, λιώνουμε στον πολυκόφτη μια ποσότητα φαγητού, όση χωράει στην κουτάλα της σούπας, την ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 150.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!