Σήμερα είναι η ημέρα που πρέπει να βάλουμε τον μπακαλιάρο να ξαρμυρίσει για την αλιάδα του Ευαγγελισμού.
Το προσκλητήριο ανέλαβε, οπως πάντα, ο Διονύσης Φραγκισκάτος.
Σήμερα αγοράζουμε μπακαλάο, κατά τα γούστα του καθενός. Αλλοι τονε θέλουνε με κούκαλο , άλλοι φιλέτο.
Τονε κόβουμε κομμάτια / μερίδες.
Τονε βάζουμε σε ένα πολύ μεγάλο δοχείο ώστε να κολυμπάει στο νερό. Για πιο γρήγορο αποτέλεσμα βάλτε στο κάτω μέρο του δοχείου μια σχάρα ώστε ο μπακαλιάρος να μην αγγίζει τον πάτο του δοχείου γιατί εκει θα κατακάθεται το αλάτι.
Αλλάζουμε το νερό κάθε μέρα! Σήμερα και αύριο που θα έχει πολύ αλάτι το αλλάζουμε και δυο φορές την ημέρα.
Εάν αγαπάτε το κοφίσι θα ακολουθήσετε την ίδια διαδικασία..
Καλά μαγερέματα!