Συνταγή για sorbet λεμόνι

BY ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΑΣΙΑΜΗ

107

Μετά τα θαλασσινά ένα σορμπέ κλείνει δροσιστικά το γιορτινό γεύμα. 

  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 750 ml νερό
  • χυμό λεμονιού από 8 λεμόνια
  • ξύσμα από 2 λεμόνια.

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάζεις τη ζάχαρη και το νερό σε μια κατσαρόλα και το αφήνεις να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη
  • Προσθέτεις το χυμό λεμονιού και το ξύσμα και ανακατεύεις
  • Το αφαιρείς από τη φωτιά και το αφήνεις να κρυώσει
  • Βάζεις το μίγμα σε μηχανή παγωτού μέχρι να γίνει γρανίτα και στη συνέχεια το ρίχνεις σε ένα μεταλλικό δοχείο
  • Το τοποθετείς στην κατάψυξη για μιάμιση περίπου ώρα
  • Το μοιράζεις σε μικρά μπολ και γαρνίρεις με ξύσμα λεμονιού ή ένα φύλλο βασιλικού.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!