Κάθε φορά που ανοίγετε την πόρτα, ζεστός αέρας εισέρχεται μέσα, επηρεάζοντας τη θερμοκρασία των τροφίμων που φυλάσσονται εκεί.
Οι υψηλές θερμοκρασίες και οι συχνές διακυμάνσεις μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο αλλοίωσης των τροφίμων, ιδίως του γάλακτος και της κρέμας γάλακτος.
Προκειμένου να διατηρήσετε τα τρόφιμα, και ιδιαίτερα το γάλα, φρέσκα για μεγαλύτερο διάστημα, συνιστάται να τοποθετείτε τα πιο ευπαθή τρόφιμα στο πίσω μέρος του ψυγείου, σε ράφι κοντά στο κέντρο ή στο κάτω μέρος, καθώς ο ζεστός αέρας τείνει να ανεβαίνει.
Αυτό μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της σωστής θερμοκρασίας και να μειώσει τον κίνδυνο αλλοίωσης των τροφίμων λόγω υψηλών θερμοκρασιών και διακυμάνσεων.