Η Airbnb εισάγει βελτιώσεις στην πολιτική ακυρώσεων λόγω έκτακτων συμβάντων

από την Βίκυ Καραντζαβέλου

19

Από τον Ιούνιο του 2024, η Airbnb ενημερώνει την πολιτική της, παρέχοντας σαφέστερη υποστήριξη σε επισκέπτες και οικοδεσπότες για ακυρώσεις λόγω σημαντικών συμβάντων.

Από τον Ιούνιο του 2024, η Airbnb εισάγει σημαντικές ενημερώσεις στην πολιτική της για τις Έκτακτες Περιστάσεις, μετονομάζοντάς την σε Πολιτική Μείζονων Διαταρακτικών Συμβάντων. Αυτή η κίνηση αντανακλά την προσπάθεια της εταιρείας να προσφέρει καλύτερη υποστήριξη ακύρωσης και επιστροφής χρημάτων στους επισκέπτες της όταν απροσδόκητα σημαντικά συμβάντα, όπως φυσικές καταστροφές, κυβερνητικοί περιορισμοί ταξιδιών ή καιρικά φαινόμενα, επηρεάζουν τη δυνατότητα διαμονής τους σε μια τοποθεσία.

Συγκεκριμένα, η ενημερωμένη πολιτική θα εφαρμόζεται σε προβλεπόμενα καιρικά φαινόμενα, όπως ένας τυφώνας κατά τη διάρκεια της σεζόν τυφώνων, που οδηγούν σε άλλο καλυπτόμενο συμβάν, όπως ένας κυβερνητικός περιορισμός ταξιδιών ή μια μεγάλης κλίμακας διακοπή ζωτικών υπηρεσιών. Αυτό σημαίνει ότι οι επισκέπτες με επιλέξιμες κρατήσεις μπορούν να ακυρώσουν και να λάβουν επιστροφή χρημάτων, ενώ οι οικοδεσπότες μπορούν να ακυρώσουν χωρίς πρόστιμα και συναφείς συνέπειες.

Αναλυτικά το μήνυμα της Airbnb:

«Ενημερώνουμε την Πολιτική Ειδικών Περιστάσεων και αλλάζουμε το όνομά της, για να γίνει πιο κατανοητή. Η αναθεωρημένη Πολιτική για Συμβάντα Ανωτέρας Βίας θα ισχύει για όλα τα ταξίδια και τις εμπειρίες που θα πραγματοποιηθούν από τις 6 Ιουνίου 2024 και μετά, ανεξάρτητα από την ημερομηνία που έγινε η κράτηση.

Τι αλλάζει στην πολιτική;

Τα προβλέψιμα καιρικά φαινόμενα στην τοποθεσία της κράτησης πληρούν ρητά τις προϋποθέσεις για την κάλυψη που προσφέρεται, εφόσον έχουν ως αποτέλεσμα κάποιο άλλο συμβάν που καλύπτεται, όπως την επιβολή ταξιδιωτικών περιορισμών από κρατική αρχή ή διακοπή μεγάλης κλίμακας στη λειτουργία υπηρεσιών κοινής ωφέλειας.

Η πολιτική θα ισχύει μόνο για συμβάντα που προκύπτουν στην τοποθεσία της κράτησης. Πλέον δεν καλύπτονται συμβάντα που επηρεάζουν τη δυνατότητα ενός επισκέπτη να ταξιδέψει προς την τοποθεσία της κράτησης.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!