H Βικτόρια Μπέκαμ είναι γνωστό πως λατρεύει την υγιεινή διατροφή και την άσκηση.
Μάλιστα η ίδια είχε γίνει viral μέσω του σύζυγού της Ντέιβιντ Μπέκαμ όταν μιλώντας σε ένα podcast είχε δηλώσει πως η τραγουδίστρια «εδώ και 25 χρόνια τρώει καθημερινά το ίδιο γεύμα: ψητό ψάρι και λαχανικά στον ατμό» και φυσικά γυμνάζεται αδιαλείπτως.
Σύμφωνα με το ισπανικό περιοδικό Telva, ο δερματολόγος Harold Lancer συνέστησε στην τραγουδίστρια να περιλαμβάνει τακτικά τον σολομό στο μενού της για να αποφύγει δερματικά προβλήματα. Γνωρίζοντας αυτό, όλοι πιστεύουμε ότι είναι μια προφανής επιλογή λόγω της ποσότητας των ωμέγα 3 και ωμέγα 6 λιπαρών οξέων που παρέχει αυτός ο τύπος λιπαρών ψαριών, αλλά αποδεικνύεται ότι πέρα από τα αντιφλεγμονώδη οφέλη αυτών των βιοδραστικών ενώσεων, ο σολομός είναι μια πλούσια πηγή κολλαγόνου.
Η διατροφή της Βικτόρια Μπέκαμ για σφριγηλό και τονωμένο δέρμα χωρίς ρυτίδες
Το κολλαγόνο είναι ένας τύπος πρωτεΐνης υπεύθυνος για τη σφριγηλότητα και την ελαστικότητα του δέρματος. Από την ηλικία των 25 ετών , το σώμα μας μειώνει την παραγωγή του, αλλά δεν τη διακόπτει τελείως. Οι ιστοί χάνουν την πυκνότητα και τη σφριγηλότητα με αποτέλεσμα το δέρμα, το οποίο αρχίζει να τονίζει τα πρώτα σημάδια γήρανσης λόγω της μείωσης της παραγωγής αυτής της πρωτεΐνης. Προκειμένου να καταφέρουμε να μειώσουμε την χαλάρωση του δέρματος και την εμφάνιση ρυτίδων θα πρέπει να καταναλώνουμε τρόφιμα τα οποία περιέχουν κολλαγόνο και βιταμίνη C.
Τα λιπαρά ψάρια είναι πολύ ευεργετικά για την υγεία του δέρματός μας λόγω της σύνθεσης τους σε ωμέγα 3 και 6 λιπαρών οξέων. Ενυδατώνουν, καταπραΰνουν και έχουν αντιφλεγμονώδη δράση και διεγείρουν το κολλαγόνο.
Τόσο ο σολομός ιχθυοτροφείου όσο και ο άγριος σολομός ελευθέρας βοσκής που αλιεύεται στη Βόρεια θάλασσα και στην Αλάσκα είναι φορτωμένοι με πολυάριθμα θρεπτικά συστατικά. Βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία σε μεγάλες ποσότητες, αντιοξειδωτικά στοιχεία που μειώνουν τη φλεγμονή και μας προστατεύουν από τις ελεύθερες ρίζες καθώς και ωμέγα 3 ωφέλιμα λιπαρά οξέα σε μεγάλες ποσότητες ανά μερίδα.
Αποτελεί ιδανική τροφή για όσους επιθυμούν να χάσουν βάρος καθώς
δεν περιέχει πολλές θερμίδες. Μια μερίδα 100 γραμμαρίων σολομού ιχθυοκαλλιέργειας περιέχει περίπου 206 θερμίδες ενώ ο άγριος σολομός 182.
Είναι επίσης ιδανικός για όσους θέλουν να αυξήσουν την καθαρή μυϊκή τους μάζα, όσους θέλουν καλύτερες εγκεφαλικές επιδόσεις και καλή λειτουργία της καρδιάς.
Για κάθε 100 γραμμάρια σολομού, μπορούμε να λάβουμε 20 γραμμάρια πρωτεΐνης, συμπεριλαμβανομένου του κολλαγόνου τύπου 1 και τύπου 3, τα οποία βρίσκονται επίσης στο δέρμα μας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Βικτόρια Μπέκαμ καταναλώνει αυτό το λιπαρό ψάρι σχεδόν καθημερινά. Αν και οι ειδικοί της διατροφής αναφέρουν πολύ πιο μέτρια κατανάλωση καθώς μόλις με δύο εβδομαδιαίες μερίδες μπορείτε να αποκτήσετε όλα τα οφέλη.