Δοκιμάστε να φτιάξετε μια πιο υγιεινή και ελαφριά εκδοχή του κλασικού κοτόπουλου στον φούρνο, φτιάχνοντας κοτόπουλο με ψητά λαχανικά και φέτα.
Συστατικά
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα.
- Κόβουμε τα μπούτια του κοτόπουλου σε 2 κομμάτια το καθένα και τις πατάτες σε κύβους 2 εκ.
- Βάζουμε σε ένα ορθογώνιο ταψί 28×36 εκ. τα μπούτια κοτόπουλου, τις πατάτες, τη νοστιμιά, το πιπέρι και το ελαιόλαδο, και ανακατεύουμε με μια κουτάλα, έτσι ώστε να καλυφθούν καλά με τη μαρινάδα.
- Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 40 λεπτά.
- Κόβουμε τα κολοκυθάκια και την πιπεριά Φλωρίνης σε φέτες.
- Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο, προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και την πιπεριά, και ψήνουμε για ακόμα 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά τα λαχανικά και να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
- Προσθέτουμε τα ντοματίνια και τη φέτα, την οποία τρίβουμε με τα χέρια μας, και ψήνουμε για ακόμα 5 λεπτά.