More
    Αρχική LIFESTYLE

    Θες να πολλαπλασιάσεις τα τριαντάφυλλα σου; Υπάρχει ένα εύκολος τρόπος για να το πετύχεις

    347

    Πολλαπλασίασε τις ρομαντικές σου ανθοφορίες σε χρόνο μηδέν.

    Η τριανταφυλλιά που έχεις στον κήπο ή σε μια γλάστρα στο μπαλκόνι σίγουρα θα αποτελεί το κρυφό σου καμάρι, ειδικά όταν είναι ανθισμένη. Και βέβαια θα έχει περάσει από το μυαλό σου να την πολλαπλασιάσεις αλλά μπορεί σου φαντάζει δύσκολο. Όμως υπάρχει ένας τρόπος που όχι μόνο θα σου φανεί διασκεδαστικός αλλά μπορεί να σου γίνει εθιστικός και σύντομα θα θέλεις να τον δοκιμάσεις και να πολλαπλασιάσεις όλα τα φυτά σου.

    Αν λοιπόν ρωτήσεις ποια μέθοδος πολλαπλασιασμού είναι η καλύτερη για το φυτό σου, αυτή είναι να πάρεις μοσχεύματα από την τριανταφυλλιά σου και να τα βάλεις μέσα σε νερό για να βγάλουν ρίζες. Με αυτόν τον τρόπο θα έχεις περισσότερες ρομαντικές ανθοφορίες από το υπέροχο φυτό σου.

    τριαντάφυλλα σε βάζο

    PIN IT

    Πώς να βάλεις το μόσχευμα στο νερό ώστε να βγάλει ρίζες σε 4 βήματα

    1. Επίλεξε το σωστό στέλεχος 

    Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις όταν αποφασίσεις να πολλαπλασιάσεις τριαντάφυλλα στο νερό είναι να βεβαιωθείς ότι έχεις υγιή μοσχεύματα για να δουλέψεις. «Επιλέξτε ένα υγιές μίσχο από το φυτό τριαντάφυλλου, ιδανικά περίπου 15-20 εκ. μήκους με τουλάχιστον τρεις σειρές φύλλων», λέει ο Andy Burde , ειδικός φυτών. «Θέλετε να αναπτύσσονται οι ρίζες εκεί όπου ενθαρρύνεται η νέα ανάπτυξη, επομένως είναι σημαντικό να πάρετε το κόψιμο κάτω από μια σειρά φύλλου. Φροντίστε να καθαρίσετε τα εργαλεία κηπουρικής σας πριν τα χρησιμοποιήσετε για να πάρετε μοσχεύματα για να αποφύγετε τη μετάδοση επιβλαβών βακτηρίων. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε αιχμηρά ψαλίδια κλαδέματος για αυτό. «Κόψτε το στέλεχος ακριβώς πάνω από το πάνω φύλλο σε γωνία 45 μοιρών προς την ίδια κατεύθυνση με το φύλλο», λέει ο Alfred Palomares , ειδικός στα φυτά. Το κόψιμο σε αυτή τη γωνία βοηθά στην έκθεση της περιοχής που ριζώνει περισσότερο, αυξάνοντας τις πιθανότητες επιτυχούς ανάπτυξης της ρίζας.

    τριαντάφυλλα

    PIN IT

    2. Προετοίμασε το κόψιμο

    Αφού πάρεις τα μοσχεύματα από το τριαντάφυλλο πρέπει να τα προετοιμάσεις και να τα τακτοποιήσεις. «Αφαιρέστε τα δύο κάτω κλαδιά φύλλων από το στέλεχος, αλλά φροντίστε να αφήσετε τα μπουμπούκια ή τους κόμβους», λέει ο Alfred στο Homes and Gardens. «Συνιστούμε επίσης να αφαιρέσετε το άνθος του τριαντάφυλλου έτσι ώστε μόλις το μοσχεύμα τοποθετηθεί στο νερό, η ενυδάτωση να μην πηγαίνει προς την άνθιση αλλά προς τη δημιουργία νέων ριζών», προσθέτει. «Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι δεν έχουν απομείνει φύλλα στο μέρος του στελέχους που θα βυθιστεί στο νερό».

    3. Τοποθέτησε το κομμένο μίσχο στο νερό

    Στη συνέχεια, μπορείς να προχωρήσεις και να τοποθετήσεις το κομμένο τριαντάφυλλο σε νερό, βυθίζοντας ένα μεγάλο μήκος του πυθμένα του στελέχους. Ο Alfred προτείνει επίσης να τοποθετήσεις μια σακούλα πάνω από το δοχείο που χρησιμοποιείς. «Η ιδέα της χρήσης μιας πλαστικής σακούλας είναι να δημιουργηθεί ένα πολύ υγρό περιβάλλον, έτσι ώστε το στέλεχος να έχει περισσότερες πιθανότητες να ευδοκιμήσει», λέει. «Η διαφανής σακούλα πρέπει να τοποθετηθεί πάνω από το προετοιμασμένο στέλεχος σε ένα φλιτζάνι νερό και να σφραγιστεί στο κάτω μέρος. Μπορείτε να το κάνετε αυτό κολλώντας τη σακούλα στο εξωτερικό μέρος του ποτηριού. Ο στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον terrarium για να ενθαρρύνει το μοσχεύμα να ριζώσει», προσθέτει. «Διατηρήστε το κόψιμο σας σε ζεστό σημείο με άφθονο έντονο φως και αλλάζετε το νερό τακτικά για να διασφαλίζετε ότι παραμένει φρέσκο ​​και καθαρό. Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη είναι ότι δεν αλλάζεται αρκετά συχνά το νερό».

    Τριαντάφυλλα

    PIN IT

    4. Παρατηρώντας την ανάπτυξη των ριζών

    «Οι ρίζες αρχίζουν συνήθως να σχηματίζονται μέσα σε δύο έως τέσσερις εβδομάδες, αλλά μερικές φορές μπορεί να διαρκέσει περισσότερο ανάλογα με την ποικιλία των τριαντάφυλλων και τις περιβαλλοντικές συνθήκες», λέει ο Andy. «Όταν παρατηρήσετε ότι το μόσχευμα έχει αναπτύξει ρίζες μήκους λίγων εκατοστών, μεταφέρετέ το σε μια γλάστρα με μείγμα γλάστρας. Ποτίστε καλά το φρέσκο ​​κομμάτι σε γλάστρα και κρατήστε το σε θέση με έμμεσο ηλιακό φως μέχρι να σταθεροποιηθεί πιο γερά».

    Παρακολούθησε το video:

    -α

    Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Captcha verification failed!
    CAPTCHA user score failed. Please contact us!