Πέρασε η …Μελίνα με το σκάφος, στο στενό, μεταξύ Κεφαλονιάς και Ιθάκης και είδε το ανεπανάληπτο πράσινο της Ερύσσου, που έφτανε μέχρι την θάλασσα και το θαύμασε!

Έστειλε λοιπόν  τους μηχανικούς του υπουργείου πολιτισμού οι οποίοι περνώντας με σκάφος το στενό, έκριναν ότι αυτή η Ανατολική περιοχή της Ερύσσου, πρέπει να χαρακτηριστεί ως περιοχή “ιδιαιτέρου φυσικού κάλους”.

Επειδή όμως εκείνη την ημέρα είχε ισχυρό δυτικό άνεμο, δεν μπόρεσαν να περιπλεύσουν από την δυτική πλευρά του ακρωτηρίου της Ερύσσου και δεν έκαναν την αναγκαία επιβεβαίωση ότι και η δυτική πλευρά πρέπει να θεωρηθεί ως ιδιαιτέρου φυσικού κάλους.

Όταν αργότερα στο Υπουργείο αποφάσισαν να νομοθετήσουν το θέμα, έλαβαν την … “θαυμαστή” απόφαση, λόγω της ημιτελούς κατόπτευσης, να χαρακτηρίσουν μόνον το ανατολικό τμήμα της Ερύσσου και όχι το δυτικό, ως περιοχή ιδιαιτέρου φυσικού κάλους.

Έκτοτε ο δρόμος που οδηγεί στο Φισκάρδο και τέμνει την Έρυσσο σε ανατολική και δυτική, καθορίζει και την νομοθεσία δόμησης.

Επί παραδείγματι για οικοδόμηση στην Ανατολική Έρυσσο πρέπει να υπάρχει έγκριση του Υπουργείου πολιτισμού και δη του τιμήματος… νεοτέρων  μνημείων ! Δηλαδή στην δεξιά (Ανατολική) πλευρά του δρόμου δεν επιτρέπονται φωτοβολταϊκά στα κεραμίδια, ενώ στην αριστερή (Δυτική) πλευρά του δρόμου… επιτρέπονται!!

Επειδή ο Αγιός Μας, έχει πάθει… υπερκόπωση (!)..μήπως υπάρχει κάποιος να βοηθήσει;;

ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ

 

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!