Το Πάσχα μπορεί να πέρασε, το φαγητό από το εορταστικό τραπέζι, όμως, περίσσεψε.
Εκτός από τα ψητά, που ζεσταίνονται και τρώμε πάντα περισσότερες από μια ημέρες μετά το τραπέζι της Κυριακής και της Δευτέρας του Πάσχα, τα κουλουράκια και τα τσουρέκια είναι μερικές από τις λιχουδιές που περισσεύουν.
Υπάρχουν όμως και τα σπασμένα αυγά που γίνονται υπέροχη αυγοσαλάτα.
Υλικά
- 5 κόκκινα αυγά από το Πάσχα
- ρόκα ή μαρούλι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- ψιλοκομμένο ζαμπόν
- ψιλοκομμένο τυρί
- 3 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
- 2 κ.σ. μαγιονέζα
- 1/4 κ.γ. πιπέρι
- 1/8 κ.γ. αλάτι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, το αλάτι και το πιπέρι.
Ψιλοκόβουμε τα αυγά, το κρεμμύδι, το ζαμπόν και το τυρί και τα βάζουμε όλα σε ένα μπολ. Ρίχνουμε από πάνω τη σος και ανακατεύουμε καλά.
Μπορούμε να προσθέσουμε την αυγοσαλάτα σε σάντουιτς ή να απολαύσουμε σαν ορεκτικό.