Οι μελιτζάνες είναι λαχανικό της εποχής και ταιριάζουν τέλεια με τα ζυμαρικά και τη φέτα.
Συστατικά
- 1/2 κιλό ζυμαρικά της αρεσκείας σου
- 4 μέτριες μελιτζάνες κομμένες σε μικρά καρέ
- 1/2 κιλό ντομάτες τριμμένες
- 1 μπολ τριμμένη φέτα (προεραιτικά)
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2 κ. σ. ζάχαρη
- 1/2 φλ. ελιές χωρίς το κουκούτσι ψιλοκομμένες
- 1 κ.γ. κάππαρη
- 2 κ.σ. φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμένα
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ρίχνεις αρκετό ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και τηγανίζεις τις μελιτζάνες σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα
- Τις αφαιρείς με την τρυπητή κουτάλα και τις βάζεις σε ένα πιάτο που έχεις στρώσει προηγουμένως απορροφητικό χαρτί
- Κρατάς 5 κ.σ. ελαιόλαδο από την κατσαρόλα, το ζεσταίνεις και σοτάρεις το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3 περίπου λεπτά
- Προσθέτεις τις τριμμένες ντομάτες, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και τα αφήνεις να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 10 περίπου λεπτά
- Ρίχνεις τις ελιές, την κάππαρη, το μαϊντανό και τις μελιτζάνες
- Ανακατεύεις καλά με την ξύλινη ξκουτάλα και την αφαιρείς απο την εστία
- Βράζεις τα μακαρόνια ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας
- Τα στραγγίζεις, τα ρίχνεις μέσα στη σάλτσα και προσθέτεις την τριμμένη φέτα.
Photo: iStock