Τα χόρτα στα καλύτερά τους! Εκμεταλλευόμαστε τα απίθανα χόρτα της Άνοιξης και ετοιμάζουμε ένα γρήγορο και απίθανα μυρωδάτο πιάτο μόνο με 3 υλικά!
Υλικά
Μερίδες: 3-4
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τα χόρτα τσιγαριαστά με αυγά, κάνουμε ως εξής: Σε ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι ή σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά, προσθέτουμε το πράσο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 2 – 3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς.
- Προσθέτουμε στο τηγάνι τα χόρτα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 8 – 10 λεπτά μέχρι να μαραθούν και εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά τους.
- Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και δημιουργούμε έξι λακκούβες ανάμέσα στα χόρτα.
- Σπάμε προσεκτικά τα αυγά και τα ρίχνουμε στις λακκούβες.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να γίνουν τα αυγά μελάτα.
- Σερβίρουμε κάθε αυγό μαζί με χόρτα και συνοδεύουμε με ανθότυρο ή φέτα.