Με φραουλένια γεύση, το τέλειο καλοκαιρινό γλυκό
Ένα μπισκοτογλυκό ψυγείου είναι πάντα λαχταριστό, ιδίως όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει και αποζητάμε ένα δροσιστικό επιδόρπιο.
Οι συνταγές που μπορεί κανείς να βρει στο διαδίκτυο είναι πολλές, με τα μπισκοτογλυκά να είναι πάντα εκείνα που κερδίζουν περισσότερο τις εντυπώσεις.
Είναι εύκολα στην εκτέλεσή τους, γευστικά και απολαυστικά ενώ τα υλικά που χρειάζονται είναι λίγα.
Στην προκειμένη περίπτωση, μια συνταγή κέντρισε το ενδιαφέρον μας και πρόκειται για το μπισκοτογλυκό με 4 υλικά.
Τα μόνο υλικά λοιπόν που θα χρειαστείτε είναι μπισκότα, στραγγιστό γιαούρτι, ζαχαρούχο γάλα και μαρμελάδα.
Δείτε παρακάτω τη συνταγή για το μπισκοτογλυκό
Υλικά
- 1 κιλό στραγγιστό γιαούρτι
- 450 γρ μπισκότα
- 1 τενεκεδάκι γάλα ζαχαρούχο
- 1 βαζάκι μαρμελάδα φράουλας
Εκτέλεση
Σπάμε τα μπισκότα με τα χέρια μας σε χοντρά κομμάτια. Βάζουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι, το ζαχαρούχο και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα μέχρι να γίνουν ένα.
Προσθέτουμε στο μίγμα τα μπισκότα και ανακατεύουμε παρά πολύ καλά. Στρώνουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ, σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει. Χρειάζονται περίπου 30 λεπτά.
Βγάζουμε από το ψυγείο, αφαιρούμε τη μεμβράνη και στρώνουμε ομοιόμορφα την μαρμελάδα. Ξαναβάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες μέχρι να παγώσει καλά και σερβίρουμε.